Wegerup: Kommer ett erbjudande talar mycket för att Zlatan tackar ja

Det talar för - och emot - en flytt till City för Zlatan

SPORTBLADET

Vad talar för och vad talar emot en flytt för Zlatan till Manchester City?

Sportbladets Jennifer Wegerup svarar på frågorna kring de senaste uppgifterna.

Jennifer Wegerup.

Vad talar för en flytt?

Att Zlatan är bättre än kanske någonsin. Han visar med sitt frustrerade beteende att han har svårt att acceptera vissa saker i PSG. Både på och utanför planen är laget inte på den nivå Zlatan är van vid, det tar tid att bygga en storklubb. Leonardo medgav inför oss journalister i Kiev förra veckan att man har mycket arbete kvar för att nå rätt nivå. Men Ibra har, vid 31 års ålder, inte riktigt tiden att vänta. Han kommer att vara professionell och respektera sitt kontrakt. Men skulle ett erbjudande från en klubb som City komma talar mycket för att ”Ibra” tackar ja, också för att testa utmaningen att spela i Premier League.

Vad tycker Roberto Mancini egentligen om Zlatan?

Att han är en fantastisk spelare. Mancini uppges också tycka att flytten till Frankrike och målen mot England visar att Zlatan presterar överallt: i ännu ett land och en liga. Och även med sitt lilla landslag, Sverige.

Vad har Mancini haft för invändningar förut?

För det första har han haft, och har, ett på pappret redan tillräckligt stjärnspäckat lag. Han har också, inte minst med Tevez och Balotelli, haft sin beskärda del av trubbelmakare. Zlatans lön samt att han är 31 år har också talat emot honom, liksom att få i England varit särskilt imponerade av ”Ibra” hittills. Med sina mål mot England, även om det var i en vänskapsmatch, imponerade han stort.

Har Mancini svängt nu?

Han vet från Inter-tiden att Zlatan kan vara svårhanterlig men sägs tycka att Ibra visar mer mognad i sitt sätt. Och Mancini uppges vilja få in hans stora erfarenhet och vinnarattityd.

Vad talar emot en flytt i sommar?

Mycket. Mancini kan få sparken. City har redan många stora anfallare. Zlatan är dyr och inte purung. Ibra har också kontrakt på tre år med PSG och har precis bytt liga och land. Manchester är inte familjens drömstad.

ARTIKELN HANDLAR OM