Wegerup: Ingen vet var Zlatan hamnar till sist

SPORTBLADET

Real Madrid.

Manchester City.

Napoli. Milan till och med.

Rykteskarusellen snurrar vansinnesfort och ingen vet var Zlatan hamnar till sist.

Redan i juni sa Zlatan själv att han inte ­visste om han spelar i Paris Saint-Germain kommande säsong.

Men sen har det inte varit särskilt hett på allvar kring honom på transfermarknaden.

Rykten ja, självklart. Men det har mest ­varit rök utan eld.

Juventus ville ha honom men där tycks hans höga prislapp till sist ha avgjort saken.

Det som nu dock verkar helt klart, enligt flera goda källor, är att Zlatan är bestämd på att han vill lämna.

Precis som jag och många andra med inblick i PSG förutspådde och skrev redan i våras har sommaren i Paris blivit orolig. Ancelotti drog och tränare Blanc var verkligen inte förstavalet som ersättare.

Nu lämnar också sportchef Leonardo klubben.

De tunga namnen, personerna med rutin från toppfotbollen, de drar. Den italienska kärnan försvinner från PSG. Och många stjärnor kan komma att lämna.

”Det är kaos”. Så beskrev en kontakt med insyn i klubben situationen för mig i går.

Så vad händer då, med den franska klubbens svenske fixstjärna, Ibra?

Det man tycks kunna slå fast är:

Han vill lämna PSG.

Mino Raiola får nu göra skäl för sin höga lön och använda alla sina kontakter och all sin slughet för att hitta en ny toppklubb åt Zlatan.

Real Madrid är intresserade på allvar. Jag har de senaste två åren avfärdat en rad rykten kring Real som inte stämt. Men den här gången är det en ytterst trovärdig källa som säger till mig att spanjorerna är intresserade. Jag litar på att det stämmer. Intresset innebär dock förstås inte per automatik att Zlatan hamnar i Madrid.

Manchester City är en annan fråga. Sen Roberto Mancini lämnade har jag svårare att säga vad City vill. Mancini var aldrig särskilt het på att återfå Zlatan som sin spelare, det var mest bara rykten i media. Klart är att ­Raiola har kontakt med City men frågan är vad det leder till.

Milan. Ni hörde Balotelli: ”Jag vill spela med Zlatan”. I går kväll blev jag uppringd av Carlo Pellegatti, den journalist som för tre år sen var först med ­nyheten att Ibra skulle till Milan. Nu hade Milan-experten Pellegatti nåtts av nya rykten och skulle kommentera dem i italiensk ­radio och ville stämma av med mig inför programmet, höra om det stämde att ”älskade Ibra” kan återvända.

Zlatan ville avsluta karriären i Milan men mycket lite tyder på att han återvänder i detta nu.

Napoli. I Italien säger tunga experter nu dagligen, som mäktige förre Juve-bosse ­Luciano Moggi, att Zlatan kan bli en ny ­Maradona och är den ende som kan ersätta Cavani i Napoli.

Fansen i Neapel är djupt upprörda över att deras ikon nu säljs och kräver att president De Laurentiis hittar en ersättare av samma kaliber och med samma stjärnstatus.

Stämningen blir allt mer känsloladdad i Neapel. Svikar-tröjor har nu börjat ­säljas på Cavani, som nyligen skiljde sig från sin fru efter att han hittat en ny ­kärlek.

”Du älskade oss som du älskade din fru” är trycket på Cavani-tröjorna.

Den 30 juli är en träningsmatch mellan N­apoli och PSG inplanerad i Neapel men tros nu inte kunna bli av, det uppges vara för ­riskabelt att spela med tanke på Cavani-övergången.

Med andra ord, Zlatan-cirkusen fortsätter. Det som tycks klart är, som sagt, att han är mer besluten än förut att lämna. Var han hamnar, om och när Raiola lyckas få till en affär för sin store, men dyre stjärna, det är fortfarande osäkert.