Wegerup: Då: Zlatan - nu står Cavani som ny kung

Blir Ibra kvar så får tränare Laurent Blanc en nätt liten utmaning

SPORTBLADET

I fjol var det Zlatan.

Nu är det Cavani.

Som presenteras som PSG:s frälsare framför Eiffeltornet.

I går på eftermiddagen kom mejlet till oss journalister som följer PSG i vardagen, från presschef Yann Guerin: ”Presskonferens tisdag 16.00”.

Och alla visste vad det gäller: Edinson Cavani skulle äntligen presenteras.

Förra sommaren var det Ibra, nu är det Cavani, som ska stå i solljuset och fotoblixtarnas sken framför Eiffeltornet, som ny kung i Paris.

Sportchef Leonardos stora, stolta affär, innan han nu avgår.

Kostar 550 miljoner

En affär som ger PSG ännu en storstjärna.

Eller ger och ger. Runt 550 miljoner kronor kostar det Paris-klubben att få loss Napolis målkung.

”Det är inte etiskt rätt”, säger Neapel-klubbens excentriske president De Laurentiis, som aldrig ville sälja sin målkung, och visst har han en poäng, en viktig sådan. Men att pengarna styr är knappast något nytt.

Det verkligt intressanta nu blir att se hur Cavani anpassar sig till livet  i Paris. Lavezzi hade problem i början, två städer kan knappast vara mer väsensskilda än den franska huvudstaden och Neapel.

”Kungen är död”

Med sig till Paris har Cavani den nya kärleken, Maria Rosaria Ventrone.

”Du älskade oss som du älskade din fru”, står det på Anti Cavani-tröjor som nu finns att köpa i Neapel, där folk vet hur man skrupellöst slår mynt av det mesta.

Men det trycks också tröjor med orden:

”Ciao Cavani, kungen är död, vi skaffar oss en ny”.

Frågan är vem det blir.

Frågan är var Zlatan hamnar

De italienska fotbollstyckarna fortsätter att nämna Zlatans namn som ett av få som skulle kunna lugna de ljusblå fansen.

Frågan är vad Zlatan själv vill och var han hamnar. Manchester City toppar ryktestoppen just nu men de franska och italienska kollegor jag talar med erkänner gärna att de inte vet utan ”spekulerar”.

”Ibrahimovic och Cavani kommer inte att spela ihop, Ibrahimovic är redan bortlovad till fjärran stränder”, avslöjade president De Laurentiis häromdagen.

Blir Ibra kvar så får tränare Laurent Blanc en nätt liten utmaning i att hålla honom och Cavani på gott humör samtidigt.

På torsdag förväntas Zlatan ansluta till PSG på Clairefontaine för träning. Nästa vecka väntar Hammarby och Real Madrid för PSG, i Sverige. Än så länge, som det verkar, med både Cavani och Zlatan med på turnén.