Wegerup: Zlatans CL-tåg har redan gått

SPORTBLADET

BARCELONA. Sista dansen för PSG, i kväll.

På Camp Nous perfekta dansgolv, i en fullsatt balsal.

Strax före midnatt kommer förtrollningen att vara bruten, ännu en gång.

Så låt oss då hoppas på att PSG ­åt­minstone klarar att bjuda upp till dans och underhålla oss ett tag.

Barcelona log soligt mot oss hitresta när vi landade. Medieuppbådet, PSG:s stjärnor, de hitresta fansen. Alla på plats för den match som lär bli sista kvällen med ­Champions League-gänget för den här ­säsongen, för PSG.

En sista galakväll inför miljonerna där hemma i tv-sofforna och inför Camp Nous mäktiga läktare, de som liksom tycks ­sträva mot himlen.

Dit vill som bekant också Paris-klubben med ”dröm större-motto”. Men även denna säsong lär det stanna med kvartsfinal och ännu en brusten dröm.

Jag såg PSG åka ut mot Chelsea i kvarten i London i fjol och för två år sen mot just Barcelona på Camp Nou. Och jag har sett Zlatan få tacka i förtid i Champions ­League-sammanhang så många gånger att jag tappat räkningen.

Med PSG har det varit tydligt att laget, klubben, inte når hela vägen fram än, trots de stora pengarna, de stora ambitionerna Så även nu.

Sant är att mot Barcelona hemma ­saknades Zlatan, Marco Verratti, Thiago Motta och efter en stund även Thiago ­Silva. Men det var ändå smärtsamt tydligt för ­Paris-publiken vilket lag som spelade i en egen division.

Blir ett inferno

Barcelona vinner i kväll, Barcelona kan vinna allt.

Barca skulle aldrig klappa igenom på hemmaplan, man är för bra, för stora, för, för säkra, för mäktiga.

Det vet PSG:s stjärnor.

Jag minns tomheten i Salvatore Sirigus ögon när jag efter förlusten i Paris frågade honom om chanserna i returen.

”Det blir mycket, mycket svårt”, sa han, vände och gick.

Som Dante en gång skrev i sin gudom­liga komedi: ”Ni som här inträden, låten ­hoppet fara”.

Ungefär så blir det för PSG att springa in på Camp Nou mot Messi & Co i världens bästa lag just nu. Ett inferno.

Men PSG har ett jobb att göra. Och man har inget att förlora, som Javier Pastore konstaterade, på den syrefattiga, fullsatta presskonferensen i går.

Laurent Blanc höll med och om det är ­något jag önskar av denna match, denna kväll, så är det att PSG klarar att ­åtminstone bjuda upp till dans. Att det inte blir kamp och spänning i alla fall en halvlek.

Hoppas falla snyggt

Allra helst skulle jag förstås se Zlatan ­massakrera ­Champions ­League-spöket, vinna matchen åt PSG och sen storma förbi oss i media med ett av hans berömda ”ni snackar, jag vinner”.

Men det lär inte ske. Jag är rädd för att det tåget gått.

Mycket av snacket bland journalisterna handlade om varför Ibra inte ska ha varit på matchen förra veckan, som de andra ­skadade och avstängda spelarna. Hade han tunga skäl? Eller har han redan mentalt ­lämnat PSG?

I kväll är Zlatan ­tillbaka på den arena som var hans hemma­plan under blott en ­säsong. I den vackraste av sagor hade han fått sin fulla revansch där i kväll, efter alla försök.

Jag tror inte att det blir så. Men jag hoppas att både han och PSG kan falla med den Paris-blå flaggan i topp.