Rykten om United, önskningar från alla håll

Vad Zlatan har i sitt kikarsikte

SPORTBLADET

Säsongens första trofé för PSG.

Var det även den sista matchen för Zlatan?

I natt kom rapporter om det.

Men allt bör värderas med kritiska ögon innan vi vet vad

Zlatan verkligen sagt.

Sportbladets Jennifer Wegerup.

Vinst med 2-0 för PSG över Lyon, Aurier och Cavani  målskyttar. PSG fick lyfta supercup-bucklan och Zlatan  kändes hyfsat pigg, även om det inte blev några mål.

Mycket mer än så är det svårt att hetsa upp sig för, med en titel av det här slaget.

Desto mer upphetsat blev det efter matchen när italienska medier runt midnatt började rapportera vad Zlatan  påstods ha sagt efteråt: ”Det här kan ha varit min sista match i PSG. I veckan måste jag fatta ett stort beslut”.

Stort bud från turkiskt storlag

Samtidigt skrevs upphetsade rubriker om att Galatasaray  ska ha kommit med ett jättebud. Uppgifterna kom först på twitter och spreds med rekordfart i tv och på tidningarnas sajter.

Jag var på plats i ett drypande hett och luftfuktigt Peking  för exakt ett år sen när PSG tog hem samma titel. Efteråt intervjuade jag Zlatan som var helt inställd på att stanna i Paris. Inga spekulationer förekom och Ibra lämnade heller  inte utrymme för några. Inget ”min framtid ligger i min agents händer”. Inget ”min nästa klubb blir en överraskning”. Inte som nu, alltså.

Jag beklagar att jag inte var på plats även i natt och fick veta av Zlatan själv vad han sagt eller inte. Enligt mina kollegor i Paris och Milano kommer uppgifterna om såväl Galatasaray som att Zlatan sagt ”kanske sista matchen”, som sagt ifrån twitter. Det finns alltså anledning att  ifrågasätta sanningshalten. I alla fall så här före deadline, mitt i natten, innan något vet vad som är sant. Det vi vet är att det kommer att bli glödande heta veckor nu när PSG och Zlatan landar i Europa.

Skapar spekulationer

En kollega ringer från Milano, ”vet du att alla, alla frågar mig ’NÄR kommer Ibra?´, de frågar inte om OM han kommer, hälsa honom det, att han få en kungs mottagande  här”.

Från Rom mejlar en annan kontakt: ”Vi har hört att Zlatan  ska presenteras för Roma den 10 augusti, har du hört något om det?”.

Nej, det har jag inte. Men jag har också hört viskningarna om Manchester United, ropen om Galatasaray, de franska kollegorna som bestämt säger att han stannar i PSG. Önskningarna åt alla håll, beroende på vem du pratar med, från vilket land, från vilken klubb.

Ibra lämnar själv med sina tvetydiga svar utrymme för tvivel och lägg därtill att hans popularitet, enligt en ny  fransk opinionsundersökning, dalat betänkligt i Frankrike.

Många om budet

PSG dominerade mot ett tufft spelande Lyon och lär vinna franska ligan för fjärde året i rad utan större problem. Man kan vinna även Champions League men är inte favorit att göra det. Ungefär som i fjol alltså. The same procedure as last year, som de säger på nyårsafton.  Frågan är om Zlatan, fortfarande en stjärna i Paris men inte längre lika ensam på sin himmel, vill köra det racet en säsong till eller om han vill ha något nytt, innan det är för sent, innan han är för gammal.

Att gå till USA nästa säsong räknas inte på samma sätt, då är den seriösa karriären i Europa över.

Galatasaray då? Tja. Money talks och jag älskar att gå på  match i Istanbul, där kan ingen sannerligen klaga på

passionen. Men om Zlatan och hans familj vill leva där, i den verkligheten, det är en annan fråga.

Vill avsluta i Milan

För fyra år sen var jag också i Peking, med Milan, på supercupfinalen Milan-Inter, 2011. Även då intervjuade jag

Zlatan och han sa ”Jag vill avsluta min karriär i Milan”. De orden finns där att värdera, bland alla rykten, samtal önskningar och frågetecken. 

Nu flyger PSG hem till Paris med säsongens första pokal.

Veckorna som följer, tills alla transferfönster stängt, kommer att bli hysteriska.

Oavsett hur det slutar och vad Zlatan sagt eller inte är det roligt att det rör på sig kring honom. Hans magiska karriär

går mot sitt slut. Men än ett litet tag är han med i den galna leken av jokrar, kungar och ess, när klubbarna och journalisterna blandar och ger. Det är bara att njuta av det, medan tid ännu är.