Wennerholm: Det skulle fylla arenorna i slutspelet

SPORTBLADET

Är Peter Forsberg på väg att göra en ny, osannolik dragning?

Precis då alla trodde att det var avgjort.

Jag skulle inte bli förvånad.

Det kan fortfarande bli Modo för Foppa.

När ni läser det här är det kanske redan klart.

Men ändå.

Jag har tagit upp Modospåret tidigare och det är ingen dum lösning om Foppa fortfarande inte är säker på om han är hundra procent återställd.

Han kan träna sig i form i lugn och ro, spela de sista matcherna i grundserien och sedan ha en riktigt stor chans att ta det SM-guld han saknar.

Det skulle vara mumma för svensk hockey. Det skulle fylla arenorna i slutspelet. Sedan skulle han kunna fortsätta säsongen med VM-spel i Quebec, som kommer att bli en av de bästa VM-turneringar som någonsin spelats.

VM-finalen spelas så sent som den 18 maj den här gången och vid det laget kan det inte finnas kvar några frågetecken.

Är han frisk, hel och sugen kan han skriva nytt tvåårskontrakt med vilken NHL-klubb han vill och vara med i NHL-premiären i oktober. Det skulle vara den optimala lösningen för alla svenska hockeyfans.

Men det spekuleras friskt på båda sidor Atlanten just nu. Det handlar om allt från att han lägger av till att han kommer att välja New York Rangers. Rangers är i och för sig inget långskott, då Foppas kanadensiska flickvän Michelle tidigare bodde och jobbade i New York och att Foppa själv gillar pulsen på Manhattan. Foppa på Broadway?

Det är inte så dumt som det låter och Jaromir Jagr behöver en ny center sedan Michael Nylander flyttade till Washington.

Det skulle bli en ny turistattraktion i stan.

Ingenting är säkert – som vanligt

Philadelphiabaserade bloggaren Eklund – som tagit sitt alias efter Flyerssvensken Per-Erik Eklund – skrev i går kväll att det förmodligen inte skulle bli någon comeback för Foppa. Att kroppen protesterade för mycket.

I natt skrev TSN:s expert Bob Mackenzie raka motsatsen och påstod att Foppa nu gett sin agent Don Baizley klartecken att börja förhandla med NHL-klubbarna. Han tror inte ett smack på Modospåret utan istället att ett nytt NHL-kontrakt kan vara klart om en till två veckor.

Men det enda som är säkert just nu är att ingenting är säkert. Som vanligt, alltså.

Men när klockan slår midnatt denna vinterkväll, så vet vi bestämt om Foppa hamnade i Modo eller om NHL fortfarande är aktuellt.

Då fortsätter spekulationerna. Då ökar också chanserna för att han testar foten i LG Hockey Games.

Då har han bara den enda chansen att spela en internationell match, för att testa att han är hundraprocentigt återställ och att kroppen håller för högsta matchtempo innan ett eventuellt kliv till NHL.

Och sedan börjar gissningsleken om vilken NHL-klubb ha i så fall väljer.

Detroit Red Wings, Philadelphia Flyers eller New York Rangers?

Foppa är den enda som har svaret och känner jag honom rätt får vi i så fall räkna med en och annan dragning till.

Modo och Ö-vik kan jubla i vilket fall som helst. Då blir det nya amerikanska dollarmiljoner och ingen NHL-spelare har investerat så mycket pengar och skapat så många arbetstillfällen i sin hemstad som Foppa.

Det kan ingen jantelag i världen ändra på.

Här är Foppas stora comebacker

COLORADO AVANLANCHE

Våren 2002: Efter en säsong med flertalet småskador nådde Foppas elände sin kulmen under slutspelet 2001 då han spräckte mjälten. På doktorernas inrådan stod han över hela grundserien för att göra en storslagen comeback i slutspelet. Han blev hela slutspelets poängkung och hans Colorado nådde semifinal (förlust mot Detroit).

PHILADELPHIA FLYERS

Hösten 2005: Efter en skadefylld lock out-säsong hemma i Sverige med Modo opererade Foppa under sommaren sin högerfot. När han gjorde comeback i NHL blev det, på grund av det nya lönetaket, med Philadelphia. Han noterades för två assists i debuten och trots ett bra poängsnitt blev säsongen ett misslyckande med nya skador och ett dåligt lag.

NASHVILLE PREDATORS

Våren 2007: När Foppa den 17 mars, nu spelandes för Nashville, gör comeback i hemmamatchen mot Dallas är det den sjunde för säsongen. På grund av de ihärdiga skadeproblemen gör han sin svagaste säsong i Nordamerika såväl spel- som poängmässigt. Han stannar på endast 13 mål på 57 matcher.

TRE KRONOR

Hösten 2007: Efter en misslyckad NHL-säsong med krånglande fotknölar och mediokert spel tog han återigen en paus från hockeyn. Men under hösten presenterade förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson en bomb när han tog ut Foppa i sin Karjala Cup-trupp. Redan på första träningen inför turneringen sprack dock förhoppningen om spel.

Sammanställning: Martin Ohlsson