Wennerholm: Jag tror Foppa landar i Capitals

SPORTBLADET

WASHINGTON. Washington Capitals är den perfekta klubben för Peter Forsberg.

Full fart framåt och publikfriande hockey.

Och att Michael Nylander hamnar på waivers samtidigt som Foppa står inför sitt avgörande beslut kan inte bara vara en slump.

Jag tror det är här Foppa landar till slut.

Jag visste tidigt att Washington Capitals stod högt på Foppas önskelista och av flera skäl.

Lagets sätt att spela. En offensiv hockey som publiken älskar och där det inte är ovanligt med gamla hederliga hockeysiffror som 6-4 och 7-4. Laget toppar i NHL i antal gjorda mål med 64, men ligger samtidigt på över halvan i antal insläppta (52). Men publiken älskar det och det har inte blivit färre än fem mål i någon match som Capitals spelat den här säsongen.

Nicklas Bäckström. Det har vuxit fram ett kompisförhållande mellan de båda svenskstjärnorna – trots åldersskillnaden.

Chansen att vinna Stanley Cup. Washington är en av favoriterna till att ta titeln den här säsongen.

Korta resor. Washington ligger ungefär mitt i Eastern Conference geografiskt sätt och har korta flygningar till de flesta motståndare.

Stjärnorna. Vem skulle inte vilja spela med Alexander Ovechkin under sin hockeykarriär?

Nylander står i vägen

Washington är det nya poplaget i NHL och grunden har naturligtvis lagts av Alexander Ovechkin – NHL:s hetaste spelare i ett antal år nu. Men det har också funnit en långsiktig strategi från ledarhåll att spela underhållande hockey.

Majoritetsägaren Ted Leonsis sätter underhållningsvärdet främst i sin syn på hockey.

Jag håller med Nicklas Bäckström.

Washington skulle vara perfekt för Peter Forsberg.

Det tråkiga är att den som står i vägen är en annan svensk hockeyspelare som jag alltid gillat.

Michael Nylander har inte spelat en enda match den här säsongen och coachen Bruce Boudreau har inga planer på att låta honom göra det heller.

Men även om han inte spelar har Nyllet rätt till sina 5,5 miljoner dollar den här säsongen och har tar upp nästan fem miljoner dollar under NHL:s lönetaket.

Vilket känns som nästan exakt den summa som skulle krävas för att landa Foppa.

Bråttom med beskedet

Nu återstår att se om någon annan plockar upp Nylander före klockan 18 svensk tid i dag, men det är i alla fall ett stort steg mot att lösa problemet där naturligtvis Michael Nylander blivit det stora offret.

Jag kan inte de enormt snåriga NHL-reglerna, men Nylander kan i så fall sättas på waivers en andra gång, vilket ger andra kubbar rätt att ta honom för halva lönesumman, medan Washington får betala resten. Det skulle ändå skapa nödvändigt löneutrymme åt Foppa.

Det känns som allt kommer att avgöras de närmaste dagarna. Bestämmer sig Foppa för att spela, så måste han göra det relativt snabbt och helst första halvan av den här veckan.

Jag har sett Foppa i två av hans matcher i Karjala Cup och kan väl säga att jag inte är direkt orolig.

För de som trodde de skulle få se samma Foppa som när han var som bäst kan jag förstå att det var en besvikelse.

Men för en kille som spelat totalt 22 tävlingsmatcher på de tre senaste säsongerna var han fantastisk och en av de bättre i svenska laget.

Det visar vilken stor hockeyspelare han är.

För övrigt kan jag garantera strålande väder om Foppa kommer över den här veckan. Det ska vara kring 20 grader och sol hela veckan, då ett högtryck lagt sig över den amerikanska huvudstaden. Jag gick omkring i shorts i dag. Bara det.