Han lever upp till sitt namn

SPORTBLADET

ORLANDO. Nästan två dygns väntan utanför Tiger Woods residens i Windermere utanför Florida har bara lett till slutsatsen att han lever upp till sitt namn.

Han tiger.

Foto: FOTO: JIMMY WIXTRÖM
Elva olika tv-team spanade efter en skymt av Tiger Woods utanför hans hem i går.

Jag och fotografen Jimmy Wixtröm var här redan på fredagseftermiddagen och följde trafiken genom grindarna till det luxuösa villaområde som Tiger Woods och hans Elin har som hem.

En dröm för den som är intresserad av alla lyxåk världen producerar.

Jag räknade till fyra Ferrari, två Bentley GT cabriolet, tre Rolls-Royce av skiftande årsmodell, två Lamborghini, lika många Maserati och så allt i lyxväg de tyska jättarna BMW och Mercedes producerat.

Damerna på området verkade föredra japanska Lexus.

Därför känns det lite futtigt att Tiger Woods krockade i en Cadillac Escalade, som närmast är att betrakta som en enkel shoppingbil i ett område som detta inhägnade, tropiska paradis.

Han hade visserligen ett sponsorkontrakt med GM – som tillverkar Cadillac – fram till 2008. Men då tvingades den skuldtyngda biljätten riva avtalet som var värt motsvarande 30 miljoner kronor om året.

Men han kanske fortfarande får gratis bilar.

När vi kommer fram till grindarna klockan tio på morgonen får vi höra att det mest upphetsande redan hänt.

Det var när Tiger Woods svenska fru Elin först åkte ut genom grindarna och sedan in igen en kort stund senare.

Hon körde en stor silverfärgad Cadillac Escalade, en likadan bil (men svart) som Tiger kraschade på grannens tomt, men ägnade inte tv-uppbådet ens en blick.

Det fick tv-teamen på benen och jag räknar till elva olika tv-bussar på trottoaren mitt emot järngrindarna till bostadsområdet Isleworths egna lilla slutna värld.

Men klockan 14.45 bryts tristessen.

En grön stadsjeep från Floridas Highway Patrol närmar sig och svänger in på området.

Strax efter kommer en vanlig polisbil och kör in.

Äntligen.

Nu ska världen få veta vad som egentligen hände där klockan 02.30 på morgonen efter USA:s största helg Thanksgiving, då världens bäste golf-are och bäst betalde idrottsman lyckades krocka med först en brandpost och sedan grann-ens träd, för att sedan räddas av hustrun Elins sving då hon räddade honom ur bilen genom att krossa ena bakrutan med en begagnad golfklubba.

En helikopter flyger in på nolltid och lägger sig och hovrar över Tigers miljonkåk, men flyger iväg igen när den ser polisbilarna försvinna genom en bakväg.

Agenten har ringt och sagt nej.

Tiger Woods ville inte prata den här dagen heller.

– Kom tillbaka på söndag, meddelade Tigers agent poliserna.

Nej, tack.