Aftonbladet
Dagens namn: Sibylla
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Många skulle darrat i ett friläge i det läget av matchen

Djurgården vann matchen med 4–3.

Men vilka vann matcherna i matchen?

Jo, samma svar där också – Djurgården.

Med ännu klarare siffror – 5–3.

MÅLVAKTSMATCHEN

Resultat: Gustaf Wesslau v/s Stefan Liv 1–1.

Det här var en svår match för båda målvakterna och Wesslau fick ju dessutom kliva av efter drygt halva sista perioden. Stefan Livs räddningsprocent var svaga 84 procent, men jag vill ändå påstå att det var han som höll HV kvar i matchen ända in i slutminuterna. Han hade många svåra lägen och gjorde några ruskiga räddningar i första perioden, när Djurgården körde över HV. Han borde ha ­tagit Jacob Josefssons 3–1, där djurgårdsjunioren sköt från dålig vinkel och prickade Livs högra kryss. Där kunde Liv ha varit ­tätare. Gustaf Wesslau gjorde också flera fina räddningar, men såg samtidigt lite osäker ut i vissa ­lägen där det var mer tur än skicklighet som höll pucken utanför kassen.

Det var inte världsklass på någon av dem i den här matchen. En blandad kompott som inte gav någon självklar vinnare. Men Liv visade vad han är mäktig i sina bästa stunder.

PUBLIKMATCHEN

Resultat: Djurgården–HV 71 100 decibel–0.

Det har visserligen inte spelats någon SM-final i Kinnarps Arena än och HV-fansen syntes knappt på Hovet, så det här kan väl tyckas vara en orättvis match i matchen.

Men jag tar med den ändå, för jag kan aldrig tänka mig att HV-fansen kan slå draget på Hovet i?går. Långsidorna var blåa och gula och så det röda, vrålande havet på det som en gång var Norra stå.

Det är tur att jag har luggen åt samma håll som orkanen blåste, annars skulle jag haft en helt ny frisyr i dag. Djurgårdens klack har gett Wizex gamla Melodifestival-hit ”Miss Decibel” ett ansikte.

Jag tror inte något skyddsombud skulle godkänna Hovet som arbetsplats utan ett par kraftiga öronskydd. Det är ett s j u k t drag.

STJÄRNMATCHEN

Resultat: Marcus Nilson v/s Johan Davidsson 1–0.

Lagens två poängkungar, både i grundserien och så här långt i slutspelet. De visade varför i?går också då båda gjorde varsitt mål och varsin assist. Men segern går ändå till Marcus Nilson för hans matchavgörande 4–2. Många skulle ha darrat i ett friläge i det läget av matchen och drygt fem minuter kvar av sista perioden. Men Marcus var fullkomligt iskall med ett kliniskt avslut bakom en chanslös Stefan Liv. Han skickade upp pucken stenhårt i Livs vänstra kryss. Johan Davidsson var inte dålig och skapar mycket, men det var länge sedan jag såg honom slänga iväg så många puckar som i den här matchen. Speciellt i power play, där han hade ovanligt många felpassningar efter att han transporterat pucken djupt i anfallszon för att sedan lägga puckarna bakåt till en back som inte fanns.

COACHMATCHEN

Resultat: Hardy Nilsson v/s Janne Karlsson 1–1.

Det var full fart i båda båsen och Hardy har gjort ett imponerande jobb hela säsongen. Djurgården är elitseriens svar på kvalseriens Almtuna. Ett lag som lever på energi, kraft och skridskoåkning. Djurgårdens start på matchen var magnifik och HV såg ut som en Mini som krockat med en långtradare. Fullkomligt mosade. Men Janne Karlsson kontrade med en time out nästan halvvägs in i andra perioden. Han fullkomligt exploderade där nere i båset och armarna gick som en väderkvarn när han råskällde för att väcka sina spelare. Det lyckades och andra halvan av matchen var HV:s. Nu berodde matchbilden till viss del på att Djurgården kunde spela på sin 3–1-ledning, men HV kom farligt nära en förlängning i en slutspurt där Karlsson plockade ut Liv med tre minuter kvar att spela.

     

Slutsats?

Fördel Djurgården.

Men ändå inte.

HV kan mycket bättre än de visade i?går och de tar med sig sistaperioden – då de vann skotten med

12–2 – till Jönköping på lördag.

Jag har en känsla av att HV vänder på det här.

Hur konstigt det än kan låta en dag som denna.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
Brennings blogg

Patrik Brenning

SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet