Så ska superkedjan slå elitserierekorden

Wennerholm: Ge de inblandade fördelar

SPORTBLADET

Skellefteås superkedja jagar elitserierekorden som inte ska gå att slå.

Jag kan säga att det inte finns några enkla svar på hur de ska lyckas.

Det var i n t e bättre förr.

Men det gjordes dubbelt så många mål.

Foto: SCANPIX

Målrekordet går inte att slå, men det finns fortfarande en chans att slå det totala poängrekordet (163 poäng) för en kedja i elitserien.

Här är tre saker som krävs i så fall:

Power play. Den här kedjan måste matchas maximalt i varenda power play som Skellefteå får. Ingen blir poängkung utan att spela i alla numerära överlägen. Och Skellefteåkedjan ligger redan efter schemat – i nuvarande takt (2,8 poäng per match) hamnar de på 154 poäng. Då blir de slagna med nio.

Andraass lika viktiga som mål

Andraassist. Se till att inga andraassist glöms bort. De är värda lika mycket som ett mål i poängjakten. Missar domaren en andraassist, så påpeka det direkt. Däremot vill jag inte uppmana till att ”stjäla” och snacka till sig andraass. Hockeyns vanligaste form av poängmygel.

Ge spelarna fördelar

Gör en grej av det. Uppmärksamma jakten på poängrekordet och tillåt de inblandade att vara stjärnor. Ungefär som Alexander Ovechkin och Sidney Croby lyfts fram i NHL. De ska synas, de ska ha fördelar och de ska göra mål. Om vi nu kan vara så osvenska.

Jo, en sak till:

Stäng av tv:n när Sportnytt eller Canal Plus visar Modo spela. Det är inte bra för någon presumtiv målkung att titta på. Konsten att i n t e göra mål.

ARTIKELN HANDLAR OM