Det har blivit rena Pang i Bygget

SPORTBLADET

LIVERPOOL. Nånstans i England:

En ägare som verkar vrickad, en hotellgäst som bott i samma rum i nio månader och en fet, spansk kypare.

Välkomna till fotbollens Fawlty Towers.

Välkomna till Pang-i-bygget à la Premier League.

Sybilllll...var är du?

Den som håller på att panga hela bygget i Manchester City är förstås chefen, Thaksin Shinawatra. Den gamle hotellgästen som varje dag snubblar ner för trapporna och säger ”morning, Fawlty” är givetvis Sven-Göran Eriksson. Och den spanske kyparen heter Rafael Benitez.

Det var i alla fall så City- klacken svarade när Liverpools fans började sjunga Benitez namn i går:

”He’s just a fat spanish waiter!”

Det är troligen bättre att ha en sån som manager än en Dead Man Walking, men vi får se det från den humoristiska sidan, det var onekligen City-fansen som stal showen på Anfield.

Den ljusblå lilla armén kom med sina blågula flaggor, sina banderoller, sina plakat och sina bilder på Svennis, det var en nästan rörande manifestation till försvar för svensken, och det mest geniala var sångerna.

Särskilt en av dem:

Ni vet hur Pink Floyd´s klassiker ”Another Brick in the Wall” går? ...barnkören som skanderar ”Hey, teacher, leave our kids alone”.

City-fansen sjöng den matchen igenom med en ny text:

”We don’t need no Phil Scolari, we don’t need Mourinho...Hey, Thaksin,leave our Sven alone!

Det blev mycket engelska där på en gång, jag ber om ursäkt för det, men jag hoppas ni är med på noterna. Det hela var var för bra för att förbigås.

Allt kan hända

Precis som allt kan hända på Basil Fawltys hotell kan de snurrigaste situationer uppstå i Manchester City. Det har vi vant oss vid genom åren. Men frågan är om läget varit knasigare än nu.

Svennis är tydligen ett offer (även om jag inte är helt säker på det) och ska sparkas efter säsongens slut, trots att City kommer att sluta nia i tabellen.

Detta av en thailändsk ex-minister med tvivelaktigt förflutet som sägs ha kroknat totalt på svenskens sätt att matcha laget – och på hans val av kostsamma nyförvärv.

Samtidigt gav Svennis i går besked om att han tänker följa med laget på turnén till Thailand direkt efter ligans slut.

När jag frågade honom i går sa han:

– Visst, det är klart jag ska med. Fotboll och semester samtidigt. Det blir en perfekt kombination.

Bisarrt. Svennis har alltså fått sparken, men ska åka med gänget till Asien och hålla god min?

Det ligger granterat en hund begraven här. En thaks, förmodligen.

Tanken slog mig när jag såg City-fansens totala uppslutning bakom Svennis...tänk om det här är exakt vad Eriksson vill. Tänk om han har större skuld i den här skilsmässan än vad vi andra vet. Tänk om han insett att han inte kommer att få de pengar han hoppats på, att han aldrig kan göra ett storlag av City med nuvarande resurser. Tänk om han redan har klart med en ny klubb och därför fått i gång en alldeles passande konflikt med Thaksin?

Vi har ju inte hört Shinawatras egen version av det hela än, eller hur? Det satt en hel rad thailändska City-höjdare och släktingar på hedersläktaren, men Herr Ägaren själv kom aldrig.

Byta ut SVEN mot SVEK?

Och när det gäller Svennis har han under årens lopp alltid visat sig vara girigare, iskallare, slugare och mer beräknande än vad omgivningen trott. Han har kommit undan med en rad lögner.

Han har gått bakom ryggen på människor och klubbar fler än en gång i det här landet. Han har kort och gott inte alltid varit den präktige, värmländske gentleman som gemene svensk vill ha honom till.

Så: om det skulle komma fram att Svennis haft en plan med alltihop, hur kommer då Citys fans att reagera? Hur kommer de då att känna sig när de står där med sina plakat, sina sånger och sina Save our Sven- skyltar?

Ska vi då stryka bokstaven N och lägga till bokstaven K och få ordet SVEK?

Jag spekulerar fritt. Frågan är ännu vidöppen. Och jag vet inte om det var så himla bra att Svennis la locket på i går, han kanske skulle tjänat på att berätta om läget i stället för att hålla fansen på sträckbänken.

Efter Liverpools 1-0-seger (Torres, förstås) och en ligamatch kvar, Middlesbrough borta, råder det också total förvirring i Citys spelartrupp.

Superlöftet Micah Richards är på väg till fienden United. Michael Johnson kan gå till Liverpool, Arsenal eller Chelsea. Richard Dunne har tröttnat på allt tjafs och är sugen på Newcastle.

Till och med Englands näste stormålvakt, Joe Hart, kan försvinna.

Hart har sen tidigare ett långtidskontrakt, men sen han blev ordinarie och landslagsaktuell har lönekraven förstås ökat. Han vill prata om framtiden. Shinawatra har dock lagt samtliga spelarförhandlingar på is på obestämd tid.

Ingen är säker på nånting. Utan Svennis, utan några garantier om hur nästa säsong blir...tja, ni kan räkna ut hur tonerna går i omklädningsrummet.

Fortsätter det så här kommer doktor Thaksin Shinawatra att störta Manchester City i fördärvet.

Vem vet, den ende som står kvar när det blåst klart är kanske Andreas Isaksson …?det skulle väl fullborda soppan.