Vem ligger med vem?

SPORTBLADET

LONDON. Detta var kvällen då Chelseas stjärnor slumrade till efter lite för mycket Bordeaux och plötsligt vaknade med fötterna i det blå skåpet.

Frågan är om de ens låg i sinaegna sängar.

Det är ju inte helt klarlagt vem som sover hos vem just nu.

”I don’t sleep with Drogba”, sa Luiz Felipe Scolari innan bortamötet med Bordeaux (1–1).

”Jag vet inte vad han gör om nätterna. Jag är inte polis. Jag är bara coach”.

Big Phil måste gå fri från misstankar.

Men vem är det då som vänsterprasslar med Drogba?

Är det Inters José Mourinho som smyger ner under täcket bakom ryggen på sin förra klubb?

Eller Chelseas Roman Abramovich som vill göra affärer bakom ryggen på sin egen manager?

Jag menar, NÅGON måste ju vara otrogen här. Annars blir alltihop ännu obegripligare.

Ett klumpigt snedsteg

Ni som hänger med vet att Chelseas Didier Drogba avslöjades sitta i samtal med Inters general manager Marco Branca och Mourinhos agent Jorge Mendes i en restaurant i Fulham i måndags kväll.

Det var sannerligen ett rätt klumpigt snedsteg inför en fotbollsvärld fylld av privatdetektiver.

Drogba, Branca och Mendes vägrar kommentera. Mourinho säger att han inte hade en aning om mötet (märkligt, eller hur?) och i Chelsea säger Scolari att ”ni får väl frågaAbramovich eller PeterKenyon (ordföranden)”

Vem tror att denna lilla fina middag skedde på helt privata initiativ, de tre emellan? Inte jag.

Själva smygandet påminner en hel del om när Abramovich försökte köpa loss Sven-Göran Eriksson från engelska landslaget, och alla nekade och blåljög in i det längsta. Innan det kom fram att Svennis hade fått ett jättebud som han kunde tvinga FA att matcha.

Eller när Arsenals Ashley Cole satt

i hemliga samtal med Chelsea på ett

hotell i London och ingen trodde att det var sant...förrän det visade sig vara sant. Manager för Chelsea då var José Mourinho.

Bänkade Drogba

Didier Drogba skulle egentligen spelat från start i Bordeaux i går, men (en förmodligen chockad) Scolari satte honom på bänken. Samtidigt hörde jag förbannade chelseafans sjunga ”Who let the Drog out?” nere på min gata när ivorianen bytte av Nicolas Anelka efter en dryg timmes spel.

Anelka hade då precis gjort 1–0 efter att ha skottfintat ner hemmamålvakten Valverde. Han hade fått en chans och han hade tagit den. Han slog till i samma ögonblick som Drogba tog av sig yttertröjan och gjorde sig redo för inhopp.

Det var smart av Big Phil Scolari att ge Drogba en halvtimme. Han utförde ett slags Projekt Lagom av hela soppan. Han tog Drogbas hand och vandrade likt en bedragen kändishustru framför fotografernas kameror för att visa att han förlåtit. Men vad tänkte han innerst inne?

Under Drogbas halvtimme hade Chelsea inte en målchans. Bordeaux kvitterade på nick av Diarra – Chelseas första insläppta mål på hörna sen Scolari blev manager – och tre minuter senare blev Frank Lampard utvisad efter två gula kort.

I slutsekunderna var det panik, ett segermål för Laurent Blancs Bordeaux hängde i luften.

Eftersom Roma bortaslog Cluj (3–1) är Chelsea fortfarande i riskzonen i grupp A. De Blå är det enda engelska lag som måste vinna i sista omgången (Cluj hemma) för att säkra avancemang till åttondelsfinalen.

Det bör de givetvis klara. Men även om de ligger i sina egna sängar fram till dess kommer de att sova oroligt.

ARTIKELN HANDLAR OM