Aftonbladet
Dagens namn: Pontus, Marina
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Peter
Wennman

Walcott skadad – då minskar räkandelen

Wennman: Min pizza var perfekt – sedan stal nån en räka bakom min rygg

LONDON. Ska alldeles strax förklara varför FC Barcelona är en kronärtskocka.

Men först:

Nån har petat i min pizza.

Nån har rubbat balansen.

Skadad igen Arsenals Theo Walcott är skadad igen. Det gör att Arsenals går till semifinal, skriver Sportbladets Peter Wennman. Här bärs han ut skadad under en match mot Stoke City i november förra året. Foto: AP   Skadad igen Arsenals Theo Walcott är skadad igen. Det gör att Arsenals går till semifinal, skriver Sportbladets Peter Wennman. Här bärs han ut skadad under en match mot Stoke City i november förra året. Foto: AP

Jag tyckte jag hade en perfekt Quattro Stagioni framför mig i går eftermiddag, exakt lika stora delar av Manchester United, Chelsea, Liverpool och Arsenal, men när jag sträckte mig efter lite mer oregano var det nån som stal en fet räka bakom min rygg.

Theo Walcott skadad igen. Just när jag var beredd att ge Arsenal lika stor chans att vinna Champions League som de andra tre engelska lagen.

Så gick ju snacket efter lottningen:

Manchester United har springspår på sin halva.

Liverpool-Chelsea möts igen (för femte gången i CL) i en absolut oförutsägbar jätterysare.

Arsenal går till semi – men inte längre.

Ni som hänger med vet att jag i ett tidigt skede av den här säsongen utsåg Arsenal till slutsegrare i Champions League. Jag fick till och med Robert Laul att satsa 500 spänn på Gunners (till 14 gånger pengarna) i tv-programmet Laul Calling.

Det var ett tips mer byggt på känsla än förnuft, om jag ska vara ärlig.

Men med Theo Walcott tillbaka i spel, med både Cesc Fabregas och Adebayor på gång om några dar och ett Arsenal som haft vrålflyt med marginalerna på sistone (Roma och Hull) såg jag ett fint läge att sticka fram näbben i dag och påstå att Arsene Wenger har lika stora chanser till CL-titeln som Sir Alex, Rafa Benitez och Guus Hiddink.

25 procent räkor, 25 procent champinjoner, 25 procent skinka och 25 procent musslor på pizzan.

Missar helgens match – kanske längre än så

Och så kom rapporterna om Walcotts nya skada. Knäet nu, tydligen. Enligt Wenger är 20-åringen borta från helgens möte med Newcastle – och kanske mycket längre än så.

I så fall är Arsenal illa ute. Utan raketer som Andrej Arsjavin (får inte spela i CL) och Walcott kan laget åka ur mot Villarreal i kvarten.

Räkavdelningen på pizzan ser plötsligt något mindre ut.

Ni håller säkert med om att just Arsenal är det mest svårbedömda laget av de åtta som återstår. Med friskt och suget manskap kan Gunners slå ut United i en semifinal med drömfotboll. En grinig och ineffektiv kväll som mot Hull i veckan kan de åka ut med dunder och brak.

Det är så svårt att förutspå vad som ska hända på en gräsplätt om några veckor. Vilken fjärdedel av pizzan ska man sluka först? Vilken är godast, vilken sparar man till sist?

I fjol satt jag på en svensk pizzeria, två dar innan semifinalen mellan Liverpool och Chelsea i Champions League, och arbetade mig igenom de fyra årstiderna.

En besserwisser tvärnitade framför mitt bord

In genom dörren kom en besserwisser, en sån där som inte har vett att säga vad han heter eller var han kommer ifrån eller ens hälsa. Han tvärnitade framför mitt bord och sa:

– Jaha, blir det Liverpool eller Chelsea?

– Jag tror det blir Chelsea den här gången, sa jag.

– Ja, du har ju alltid hatat Liverpool.

– Det har jag verkligen inte.

– Men du har fel. Liverpool vinner. Bara så du vet.

– Okej, då vet jag det.

Chelsea vann. Men det kunde lika gärna handlat om Manchester United och Arsenal. Tippar man mot ett lag ”hatar” man det. Det är mycket märkligt.

Jag högg in på min Quattro Stagioni i går, 25 procent Manchester United, 25 procent Chelsea, 25 procent Liverpool, 25 procent Arsenal (minus en räka) och tänkte:

Jag tror jag spar den där spanska kronärtskockan i mitten till sist. Den är fan godast.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
Brennings blogg

Patrik Brenning

SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet