”Säsongen går åt helvete, Benitez”

SPORTBLADET

LONDON. Halloween kom med sina monster och demoner och skelett och knackade på dörren hos Liverpool.

Det var inga utklädda barn, ingen lek, inget att skoja om.

Vi talar skräck och blodigt allvar här.

Rafael Benitez såg ut som en ilsken pumpa i nyllet när han vandrade av Craven Cottage efter 3–1-förlusten mot Fulham. Mästaren i maskhållning var för en gångs skull synbart skakad. Som om han just upplevt nåt övernaturligt. Det fanns rädsla med i bilden.

Och det är klart, vem i Liverpool ser inte spöken nu?

Sex förluster på de sju senaste matcherna (varav fyra i ligan) är ett förfärligt, chockerande facit. Det märkliga är att enda segern kommit mot Manchester United.

Liverpool är redan nio poäng efter Chelsea, har försvunnit ur Carling Cup och kan åka på en dödsstöt mot Lyon borta i Champions League på onsdag.

Hela säsongen håller på att gå åt h-e.

Med ett halvt lag på skadelistan (Gerrard, Johnson, Skrtel, Riera, Agger, Aurelio, Aquilani), med två sena utvisningar (Degen och Carragher) och framför allt ett tidigt byte av nyckelmannen Torres fick hemmatränaren Roy Hodgson det lillfinger han behövde för att hugga hela armen av Rafa Benitez. Fulham – inne i en stark period nu – är en mardröm att möta när laget vädrar blod.

City ser luckan

Två motiverade frågor:

1) Kommer Benitez att vara kvar i Liverpool säsongen ut?

2) Är platsen bland De Fyra Stora förlorad?

Manchester City ser luckan nu och har springspår med två matcher mindre spelade.

Och de andra storheterna dansade på bordet medan Liverpool viftade bort onda andar på förstutrappan:

Chelsea gjorde 4–0 på Bolton – igen. Den här gången på bortaplan. 8-0 på fyra dar. De Blå har nu 4–0, 5–0, 4–0, 4–0 på sina senaste framträdanden. 17–0. Man kan väl påstå att det imponerar.

Man United fick vänta till andra halvlek innan laget brottade ner Blackburn (2–0), och ska man välja en match där både Ferdinand och Vidic är skadade är väl just Blackburn hemma perfekt. Det var en hel del gammalt tjat i tv om hur ”bräckligt United är utan Ronaldo”. Jag ser inget gigantiskt problem. Klagar man på anfallet när det finns spelare som Rooney och Berbatov – båda gjorde riktiga klassmål i går – vet jag inte vad man kräver. Inhopparen Michael Owen har ju gjort nåt mål han också i sina dar. Och mittfältet har sparkapital i Fletcher, Giggs, Scholes och kanske Hargreaves så småningom.

Trångt, grötigt och köttigt

Arsenal viftade bort Tottenham som en envis fluga i ansiktet, liksom lite tankspritt med baksidan av handen.

Jag åkte till Emirates med förhoppningar om ett riktigt rivigt, dramatiskt derby, men det blev varken det ena eller det andra. 3–0 (två av van Persie) pekar på stor show av Gunners, men förutom den underbare Fabregas solomål genom ett slappt Spursförsvar var det mest trångt, grötigt, köttigt. Det small bara till med två hemmamål på elva sekunder i slutet av första – och sen såg Arsene Wenger till att hålla de defensiva positionerna på mitten och inte släppa till några chanser. Han var väldigt nöjd med det efteråt, trots att han demonstrativt slängde kavajen i marken i andra halvlek.

– Det var för att spelarna inte hörde mig, jag är inte van vid att ljudnivån är så hög på Emirates. Men det har varit en fantastisk vecka för Arsenal, jag är stolt över det vi gör just nu, sa Wenger.

Kollega Benitez, däremot, var sur. Det tutade upptaget hos Ghostbusters hela natten.