Enormt, England

... men i kväll står Liverpools öde och faller med en spanjor

SPORTBLADET

LONDON. Vi bockar av:

Chelsea – helt klart.

Manchester United – helt klart.

Arsenal – kan bli klart i kväll.

Liverpool – ehh ... klart illa ute.

Fernando Torres och Rafael Benitez.

Vi såg ännu en galen fotbollskväll i Europa.

Vi såg 26 mål och gamla hjältar (Man Uniteds Michael Owen och Paul Scholes) leverera, nutida bjässar (Chelseas Didier Drogba) dominera, nya hjältar (Atleticos Sergio Aguero) imponera.

Vi såg en gammal hederlig Eusebio-straff av Milans Ronaldinho, tidernas mest idiotiska domslut (den missade straffen på Uniteds Darren Fletcher), ett CSKA Moskva som spelade med tomma huvuden men bultande hjärtan, ett Real Madrid på väg mot återupprättad heder, ett Bayern München i småkris och ett fotbolls-Frankrike (Bordeaux, Marseille och Lyon) som kan bli säsongens stora vinnare i Champions League.

The Big Four har greppet

Så varför haka upp sig på nåt som Liverpool, till exempel? Varför snöa in på Englands äventyr i Champions League när det händer så mycket annat?

Jo, därför att England har dominerat den här turneringen i ett antal år nu. Barcelona vann i våras, men England hade fyra lag i kvartsfinalen, tre i semin.

The Big Four har haft ett rätt bastant grepp kopplat på resten av Europa. Att Chelsea, Man U, Arsenal eller Liverpool skulle kunna missa avancemang från gruppspelet har betraktats som uteslutet.

Därför vill jag påstå att CL-omgångens intressantaste match spelas i kväll:

Lyon, med Kim Källström, tar emot Liverpool. Om fransmännen vinner är det i praktiken kört för det Liverpool som vann cupen 2005 och gick till final två år senare.

Det skulle innebära en intressant spricka i den engelska muren. Det skulle framför allt innebära att det blir ett jävla liv i Liverpool.

Tragiskt att bara ha Torres

Managern Rafael Benitez slipper alltid undan som en inoljad tvålbit i ålskinn, två sekunder innan bödeln höjer yxan, men nu är han dödsdömd igen. Sex förluster på de sju senaste matcherna. Märkliga byten (läs:

Yossi Benayoun), enorma skadeproblem, svettpärlor i pannan, fruktansvärt tryck från några av klubbvärldens mest engagerade supportrar ...vi begriper nog allihop vilken press det är på Rafa Benitez i afton.

Han tvingades lämna skadade spelare som Steven Gerrard, Glen Johnson, Martin Skrtel och Fabio Aurelio hemma när Liverpool klev på flyget i går, men han checkade in Fernando Torres (på speciell vapenlicens) och tog medhjälparen Sammy Lee som handbagage.

– Fernando kände sig bättre i ljumskarna i går och mår förhoppningsvis ännu bättre i morgon, sa Rafa.

För en manager som spenderat så oerhört stora summor på så oerhört många spelare de senaste fem åren är det givetvis smått tragiskt att det ska komma till detta läge: med Gerrard borta finns det en enda lirare att sätta hoppet till. Liverpool står och faller med Torres i kväll.

Vore man tränare och tvingades välja mellan just Torres och Didier Drogba skulle man väl spärras in på sjukhus till slut, grubblandes och diskuterandes med sig själv.

Just när man tycker att Torres är bättre gör Drogba matcher som den i går. Står på benen och gör mål på de mest skilda sätt. I 2–2-mötet borta med Atletico satte han Chelseas första med en nick i straffområdet och demonstrerande sin ostoppbara fysiska närvaro. Sen satte han det andra med att utmana fyra man och skaka sig loss solo med en kombination av finess och snabbhet.

Vid 1–3 tröttnade sir Alex

Drogba – och Chelsea – ser grymt ut. Fattas bara att de klarar sig undan det där köpstoppet också och värvar Atleticos Aguero, så som det viskas i mitt öra. Aguero gjorde två helt fantastiska mål i går.

Eftersom Manchester United möter just Chelsea i en superintressant ligamatch på Stamford Bridge på söndag var det givet att givet att båda lagen skulle vila några stjärnor i går.

Sir Alex Ferguson sparade flest. Men vid 1–3 mot CSKA Moskva blev han rätt trött på läget och bytte in Patrice Evra,

Gabriel Ortan och nyblivne pappan Wayne Rooney.

Efter 86 minuter kom 2–3. Efter 90+2 blev det 3–3. Have you seen it before?

Inte mer än rätt, dock. När Darren Fletcher fälldes i CSKA:s straffområde såg hela Old Trafford och världens tv-publik att det var straff. Varpå domaren (Benquerenca, Portugal) varnade Fletcher för filmning.

– Det värsta domslut jag sett i mitt liv, sa Sir Alex.

För en gångs skull är jag beredd att tro honom.