Wennman: Ett stort misstag av båda parter

SPORTBLADET

SUN CITY. Så Roy Hodgson är enligt all tänkbar information klar för Liverpool. Det sägs att han presenteras officiellt i dag.

Ryggmärgsreaktion:

Idiotiskt, Liverpool!

Våra svenska hjärtan klappar ju för Roy efter hans sejourer i Halmstad, Oddevold, Örebro och Malmö FF.

Vi betraktar honom som ”halvsvensk”, han talar flytande svenska och han har gjort ett strålande jobb med Fulham de två senaste säsongerna.

Borde vi liksom klappa händerna och tycka att det är kul att han äntligen får det där STORA jobbet i Premier League?

Ja, kanske.

Men inte om du håller på Liverpool.

Kan inte se honom tillföra något

Jag kan inte se ett smack som Roy Hodgson kan tillföra Anfield den kommande säsongen, inte ett steg av utveckling för såna som Steven Gerrard eller Fernando Torres (om de nu stannar).

Roy Hodgson gör ett bra jobb med små, miserabla lag som slår ur underläge. Han är, enligt min simpla mening, inte en manager för en klubb som Liverpool.

Jag satt med det engelska pressdrevet i natt när det började viskas om att Roy, enligt lokalpressen i Liverpool, var klar för The Reds.

Förlängde med Fulham

Den omedelbara informationen jag fick var att Hodgson, den lokale hjälten i västra London, kommer att få en del problem med Fulhams fans.

Roy skrev nytt kontrakt med Fulham i december, och så vitt jag förstår hade klubbägaren Mohamed Al-Fayed bara lämnat ett kryphål:

Om Roy skulle bli ny manager för England sa kontraktet att han kunde få gå från Fulham, utan vidare.

Men om han bestämde sig för att lämna Craven Cottage för en annan klubb i Premier League skulle det kosta.

Det skulle dessutom svida för

de Fulham-fans som älskat Roy och hans insatser de senaste succésäsongerna.

Mycket att förlora

Nu står vi där med ett Fulham som kanske sjunker, med ett Liverpool som är ett gigantiskt frågetecken och en Roy Hodgson som har en del att vinna, men också mycket att förlora.

Är det verkligen nån som tror att han kan göra en vinnare av Liverpool igen, såvida inte ägarna trollar fram fantastiska pengar från ingenstans?

Är det nån som kan se nytänkande, smart strategi, modern fotboll?

Jag tror inte Roy Hodgson tar det här jobbet för att han innerst inne inbillar sig att han kan vinna nåt. Jag tror att han tar jobbet för att han en dag ska kunna säga ”jag har varit tränare för självaste Liverpool FC”.

Jag tror, för att vara rak, att detta är ett stort misstag av båda parter.