Det var naturligtvis bara ren bullshit…

Mediadrevet går bananas – och det är bara tredje dagen

Foto: TT
Peter Wennman punktmarkerar England under fotbolls-EM
SPORTBLADET

CHANTILLY. Det stönas.

Ingenting händer, det finns ingenting nytt att rapportera om, inga skandaler, träningarna är stängda, presskonferenserna fullständigt meningslösa.

Mediadrevet håller på att gå bananas av leda. Och vi är bara inne på tredje dan.

Det här kan alltså komma att bli en uppvisning i ”the-art-of-writing-about-nothing”. Åtminstone till det verkligen börjar, England-Ryssland i Marseille på lördag.

I går var det mittbacken Chris Smalling som kom till det engelska mediacentret, utan tillstånd att säga nåt kontroversiellt överhuvud taget. Han fick inte ens uttala sig om den engelska maskoten ”Leo the Lion”.

Idag blir det målvakten Joe Hart till grillning, men räkna inte med mer än nån avklippt fråga om Pep Guardiola och Manchester City.

Först i morgon kan det hetta till lite när Roy Hodgson ska förklara sin tänkta plan inför den här turneringen. Om han nu har nån sån klar än. Jag är inte så säker på det.

Tycker sämre och sämre om honom

Så vad babblar Drevet om under tiden?

Affären Ibrahimovic, förstås. Den som är så upphetsande för Manchester Uniteds fans och hela Premier League. Jag matas med frågor om denne Zlatan varenda timme, utan att jag för den skull vet mer än nån annan.

José Mourinhos förlikning i rätten när Chelsea och Doktor Eva Carneiro möttes. Han torskade monumentalt. Eva vann en utklassningsseger. Men hade Mourinho stake nog att offentligt be henne om ursäkt? Näe. Det fick klubben göra. Jag tycker sämre och sämre om den stöddige lille kraken.

Alla pågående spelarköp, givetvis. Det har kommit nytt till både Man United och Man City och nu väntar vi på vad som kommer att hända med Leicesters Jamie Vardy och hans anbud från Arsenal.

Nyheten om att den engelske andretränaren Ray Lewington avslöjat den kommande startelvan genom att bära ett anteckningsblock under armen. Vilket naturligtvis visade sig vara ren bullshit. Roy Hodgson meddelade i går att det var planerade passningsvägar under tisdagens träningspass, så allt var alltså ett hitte-på av tidningen The Sun. Deras paparazzi-fotografer med rutin från mängder av turneringar (veteranen Dickie gjorde sin första 1988) kan dock konsten att sälja in såna grejer.

Skeppredardottern plåtades naken

Och när det gäller paparazzis, som kommer att få sitt lystmäte när spelarnas fruar och flickvänner anländer Chantilly, kan man bara påminna om den bästa storyn av alla:

Den stormrika skeppredardottern Christina Onassis, död vid 37 års ålder 1988, plåtades en gång spritt språngande naken i en trädgård. Paparazzin hade grävt ner sig i en lövhög, fick de sensationella bilderna, flydde iväg på motorcykel – men säkerhetsvakterna hann se registreringsnumret.

Så senare på dagen fick den grekiska tidningens chefredaktör ett samtal:

– Goddag, detta är Christina Onassis. Det har kommit till min kännedom att ni har tagit nakenbilder av mig.

– Det stämmer. Och?

– Då vill jag bara meddela att om ni publicerar dem köper jag tidningen och lägger ner den.

Det blev aldrig nån publicering.

■ ■ ■

Vad har jag själv gjort, förresten?

Spanat in Englands rätt eleganta mediacenter, ringt Simon Bank och frågar om Zlatan-skvaller samt tuggat mig igenom den segaste entrecote jag smakat sen centralstationen i Uppsala 1973.

Men är det förhandstugg så är det.

ARTIKELN HANDLAR OM