Bräck fick inte sin carttrippel

Nia - och värste rivalen segrade

SPORTBLADET

NEW YORK

För Kenny Bräck var det inte niondeplaceringen som sved mest.

Värst var att argaste konkurrenten Helio Castroneves gick och vann. Nu leder Kenny med bara fem poäng i sammandraget.

- Säsongen är lång och många tävlingar återstår, säger Kenny.

Foto: ap
Full pott Brasilianske Helio Castroneves hade pole position i Detroit, ledde hela loppet, försvarade fjolårssegern och plockade maximalt med poäng. Då blev han så här glad...

Med två färska segrar med sig i bagaget var det många som hoppats att Kenny hittat flytet och skulle ta en tredje seger när Tenneco Automotive Grand Prix avgjordes i Detroit i går kväll svensk tid.

Men Kenny var aldrig med i segerdiskussionerna. Startpositionen från tiondelplatsen var inget drömläge precis. Han fick också tidigt problem med bränsleförbrukningen. Innan ens 30 av de 72 varven var körda tvingades Bräck in i depå.

Strax därefter blev det gulflagg och alla andra passade på att tanka utan att tappas en massa tid. Där förlorade Kenny några placeringar.

Kenny: En jobbig dag

Han kämpade på i mitten av fältet oförmögen att göra mer än några få omkörningar på den snäva stadsbanan.

- En jobbig dag, sa en sammanbiten Kenny efteråt. Jag körde så fort jag kunde. Det gick inte att pressa bilen mer. Viktigast var ändå att jag skrapade ihop några poäng (4).

Till och med stallchefen Scott Roebke insåg att felet låg hos bilen, inte hos Kenny.

- Vi gav inte Kenny de verktyg han behövde i dag för att kunna vinna, sa Roebke efter loppet.

Mekanikerna hade jobbat hela natten med Kennys Lola/Ford-bil. Bilen var både understyrd och överstyrd under lördagens kvalificering.

- Den var bättre under loppet men inte helt på topp, sa Kenny efteråt.

Före gårdagens tävling ledde Kenny med 23 poäng. Ledningen är nu nere i fem poäng och Bräck har all anledning att vara orolig.

Penske-stallets Castroneves ledde från start till mål.

Han har redan vunnit en gång tidigare i år plus att han tog hem Indy 500 som ligger utanför cart-serien. Hans självförtroende verkar vara på topp.

Kommande helg kör man på en liknande stadsbana i Portland, Oregon. Just den typen av banor som Penske-stallet är starka på.

Totalställningen

Nästa cart-lopp

Wolfgang Hansson