Bara två poäng för Bräck

…men värste konkurrenten tog ingen

SPORTBLADET

NEW YORK

Kenny Bräck fick bara med sig två poäng från carttävlingen på Portland International Raceway. Men värste konkurrenten tog inte någon.

Därför leder svensken nu mästerskapet med sju poäng före Helio Castroneves.

Loppet i går påminde mer om ett träningpass på Gillinges halkbana än en racertävling.

Regndäcken hindrade inte bilarna från att fara runt som flipperkulor på asfalten. En stor del av loppet kördes under gul flagg.

Brassen och värste konkurrenten Castroneves körde av banan redan på första varvet och lyckades aldrig hämta in det varv han tappade.

Kenny Bräck var också ute och snurrade flera gånger men lyckades klara sig utan några skador på bilen och kunde fortsätta köra.

Vädret var så uselt att bara 76 av de tänkta 98 varven hann köras på grund av den tidsgräns på två timmar som alltid gäller.

Bräck slutade på elfte plats men kunde glädja sig åt att stallkamraten Max Papis tog hem sin andra seger i karriären.

Bräck hade inga större förhoppningar inför loppet i Oregon på den amerikanska västkusten. Han stod långt bak i startfältet sedan hans ordinarie bil börjat brinna under lördagens tidskvalificering.

Av förarna som ligger närmast efter Bräck i sammandraget var det ingen som tog annat än enstaka poäng. Kenny Bräck har därmed misslyckats i två tävlingar utan att tappa särskilt mycket mark.

Nästa lopp körs i Cleveland till helgen.

Wolfgang Hansson