Schumacher tar pole position

Kraschade 1999: Jag har inga problem att köra på den här banan

SPORTBLADET

SILVERSTONE, ENGLAND

För åttonde gången i år startar Michael Schumacher från pole position när starten går för Englands Grand Prix för Formel 1.

Och han siktar på att ta sin 51:e seger.

- Det är viktigt att ta en ny seger. Alla tror att jag har mästerskapet klart, med det är 70 poäng kvar att fightas om och en seger skulle betyda mycket för mig.

Foto: AP
Schumachre kunde andas ut efter kvalet. Han tog pole position med 6 hundradelar till godo på Häkkinen.

Seger i Englands Grand Prix skulle också innebära att han har lika många GP-segrar som Alain Prost. 51.

Flest genom tiderna.

- Rekordet har ingen betydelse för mig, men om jag får det, är jag glad.

Alain Prost som slutade tävla 1993 efter att ha vunnit sin fjärde VM-titel driver idag eget team och säger

- Schumacher förtjänar rekordet. Ingen vinner mer än 50 segrar om han inte är bra och han är just nu bäst, en av de bästa genom tiderna

Kraschade på Silverstone 1999

Lördagens pole position var Michael Schumachers 40:e i karriären. Schumacher som för två år sedan kraschade och bröt ett ben på Silverstone.

- Var gång jag kommer hit sen dess får jag frågan om de påverkar mig. Men inte alls, jag har inga problem att köra på den här banan.

Han tillägger:

- Der är ingen tvekan - Silverstone är en speciell plats. En stor utmaning med några mycket intressanta kurvor. Jag hoppas kunna behålla formen och ser framemot loppet.

Enligt väderutsikterna är utsikterna för regn mycket stor. Något som talar till regnmästaren Michael Schumachers fördel. Han vann just på Silverstone i regn 1998. Senast Formel 1 körde i regn var Malaysia Grand Prix i fjol

För Ferrari och deras oljeleverantör Shell är Englands Grand Prix en speciell tävling. För 50 år sedan vann Ferrari tillsammans med Shell sin första seger någonsin på just Silverstone. För att fira detta är segraren från den gången Jose Froilan Gonzales från Argentina på plats.

Bra kval av Häkkinen

Schumacher skuggas på Silverstone av de båda McLaren-bilarna med Mika Häkkinen, som ryktas sluta efter årets säsong, tvåa och David Coulthard trea. Michael Schumachers bror Ralf har dalat till tionde startposition och den andra Williams-föraren J-P Montoya åtta.

- Det är vad jag förväntat mig på den här banan, att fightas med ett team och inte två som varit fallet i de senaste loppen, säger Michael Schumacher

För David Coulthard är det en speciell tävling. Hans hemma Grand Prix som han vunnit de senaste två åren. Och det här är hans kanske sista chans att inte tappa distansen fram till Michael Schumacher och årets VM-titel.

aftonbladet.se ([email protected])