En seger – sen är Schumacher historisk

I dag kan den tyske F1-stjärnan bli vinstrikaste föraren någonsin

SPORTBLADET

LONDON

I dag tänker Michael Schumacher bli historisk.

En vinst på Silverstone tangerar Alain Prosts rekord med 51 Grand Prix-titlar.

Men han får se upp- Mika Häkkinen är hack i häl.

Den fenomenale tysken visade Ferrarins styrka redan i går. Under kvalificeringsheatet på klassiska Silverstonebanan i England var han snabbast på tiden 1.20.447. En knapp tiondel före finländaren.

Schumacher tar därmed täten och ligger i pole position i dagens lopp. Men de senaste årens formel 1-gigant tonar själv ner vikten av att slå Prosts rekord. Han tänker mer på VM-titeln.

Tänker på sviten efter loppet

- Jag kanske tänker börja tänka på rekordet när loppet är över. Men jag prioriterar loppet på söndag. För att slå rekordet måste jag vinna och det har jag inte gjort än, säger Schumacher till The Times.

Det finns fler som aspirerar på Silverstonebucklan. Finländaren Mika Häkkinen tog ner ryktena om att han är på väg att sluta genom att ta andraplatsen i går.

- Det vore roligt att vinna min första brittiska Grand Prix. Nej, jag tänker inte sluta. Däremot diskuterar jag med mitt stall om hur framtiden ser ut nästa säsong, sade Häkkinen till AP.

Häkkinen, som tävlar för McClaren-Mercedes, har haft en dålig säsong så här långt och har ingen chans på VM-titeln. I stället är det hans stallkamrat, skotten Coulthard, som är Schumachers värste rival. Han körde på tredje bästa tiden i går och väntas få hjälp av finländaren i dag. I värsta fall kanske offra sin egen seger.

"Vi får jobba som ett lag"

- Med tanke på hur få poäng jag har, så har jag en extremt liten chans att ta slutsegern. Därför får vi jobba hårt som ett lag och se hur loppen utvecklar sig, sa Mika Häkkinen.

David Coulthard har redan tagit två brittiska GP-titlar och är en av favoriterna. Schumachers yngre lillebror blir också farlig. Sju år yngre Ralf Schumacher tog sin första GP-titel i formel 1 i år och slog för första gången brorsan i Kanada för en månad sedan.

Den senaste väderrapporten visar på tio procents regnchans över Silverstone. Det sägs passa Schumacher utmärkt, storebrorsan alltså, som lär göra allt för att skriva formel 1 historia i eftermiddag.

Här är alla hans vinster

Jessica Ritzén