F1-stjärna sparkas inför hemmatävling

Frentzen tar advokathjälp: Jag kan inte acceptera det här

SPORTBLADET

BERLIN

I helgen avgörs Tysklands Grand Prix på Hockenheim.

Utan ett av de stora hemmahoppen.

Formel 1-stjärnan Heinz-Harald Frentzen fick i går sparken från Jordanstallet med omedelbar verkan.

Frentzen har redan anlitat en advokat.

Nyheten slog ned som en bomb i Hockenheim i går.

Bara 48 timmar före Tysklands GP meddelade stallchefen Eddie Jordan att Heinz-Harald Frentzen inte längre var önskvärd i det brittiska Jordanstallet, trots att hans kontrakt förlängdes till 2002 för bara två veckor sedan.

- Säsongen har varit en besvikelse både för honom och för oss. Vi hade ett utbyte av åsikter efter Englands GP (den 15 juli) och det här är resultatet, säger Jordans stallchef Eddie Jordan.

Sex poäng - och sämre kvaltider

Den 34-årige tysken har bara lyckats skrapa ihop sex poäng och inte placerat sig bland de sex främsta vid de sju senaste GP-loppen.

Vid nio av tio tillfällen har han varit sämre än stallkollegan Jarno Trulli, som tagit sammanlagt nio GP-poäng, i kvalet.

Heinz-Harald Frentzen gick själv under jorden efter det bittra beskedet i går.

Men innan dess hann han slå tillbaka mot Jordan - i kraftiga ordalag:

"Jag accepterar inte de angivna förklaringarna och avvisar skarpt tillvägagångssättet. Jag har anlitat advokater för att bestrida avskedandet", skriver Frentzen i ett pressmeddelande.

Har öppet kritiserat stallet

Förhållandet mellan Frentzen och stallchefen Eddie Jordan har inte varit det bästa de senaste månaderna. Frentzen har öppet anklagat stallet för att favorisera Jarno Trulli.

Sådana uttalanden har uppenbarligen inte fallit i god jord hos stallchefen Eddie Jordan.

I går gav han svar på tal.

Vad som nu händer med Frentzen är oklart men enligt hans landsman, Williamsföraren Ralf Schumacher, så verkar det mer eller mindre klart att Frentzen tar plats bredvid finländaren Mika Salo i det nya Toyotastallet som nästa säsong gör entré i formel 1-sammanhang.

- Jag är säker på att vi kommer att få se honom bakom ratten i en Toyota, sa Schumacher till den tyska tv-kanalen RTL i går kväll.

Heinz-Harald Frentzens ersättare i Jordan blir tillsvidare stallets testförare Ricardo Zonta, Brasilien.

Asbjorn Svarstad