Mästarmötet

Rickardsson inför kvällens fajt mot Gollob: Det känns kanon

SPORTBLADET

Trots trasig tumme hänger Tony Rickardsson rivalen Tomasz Gollob i hasorna i VM-tabellen. Två poäng skiljer och nu är Tony på gång.

- Det känns bättre än på länge, säger Rickardsson.

Efter en fjärdeplats i första tävlingen i Berlin slog Tony till i Cardiff. Han visade att han blir att räkna med i årets VM och över 30 000 åskådare jublade när Tony körde hem årets första delseger i Grand Prix-cirkusen. Känslan?

- Stämningen var helt enorm, berättar Tony Rickardsson.

Han har just kommit in från första träningen på Vojens speedwaystadion på södra Jylland och är helnöjd. Det gick riktigt fort därute.

- Jag har inte fått några tider än men cykeln känns jättesnabb, berättar Tony Rickardsson.

Allt är som vanligt igen

Efter ett fjolår då vurpor och allmänt stök ställde till det för Rickardsson, och där han "bara" slutade trea i VM-tabellen, är allt som vanligt igen. Det är han och ärkerivalen polacken Tomasz Gollob som har ryckt redan efter två deltävlingar.

- I fjol hade både Gollob och jag problem men visst finns det andra duktiga förare bakom oss, säger Rickardsson.

Som fjolårsettan Mark Loram och tvåan Billy Hamill. Också de andra svenskarna Henrik Gustafsson och Niklas Klingberg, som tog sig till A-final i Cardiff, har börjat sticka upp.

Men Tony Rickardsson är fortfarande världsledande. När han kör bra och håller sig på banan vinner han oftast. Förra årets GP i Vojens var ingen höjdare. Rickardsson vurpade i kamp med Stefan Dannö och blev till slut bara elva. En placering han hoppas förbättra i år.

"Kanske bästa banan hittills i år"

- Banan känns väldigt bra. Kanske den bästa hittills i år så detta kan gå riktigt bra, säger Tony inför tävlingen.

Som trots sitt hårda program trivs bra just nu. Kroppen känns okej även om han fortfarande inte har någon känsel i tummen.

- Nej, men det stör mig inte när jag kör och jag kommer att operera den i höst, berättar Rickardsson.

Tony Rickardsson är alltid optimist och han ser fram emot att tävla i Grand Prix-cirkusen igen.

Seger ger bra utgångsläge

- Det är otroligt kul och allt känns faktiskt helt kanon, berättar han.

Kanske till och med bättre än någonsin tidigare. En seger i Vojens skulle innebära ett utmärkt utgångsläge inför de avslutande tre tävlingarna. Och ingen skulle bli förvånad om Tony Rickardsson får kröna året med en VM-seger på hemmaplan. Den 29 september går avslutningen på ett utsålt Stockholms stadion.

VM-tabellen

Martin Strömberg