Ferrari

Foto: AP
Ferrari F2002 Förare: Michael Schumacher, Rubens Barrichello Motor: Ferrari Däck: Bridgestone
SPORTBLADET

Ross Brawn, den tekniska chefen, styr över utvecklingen av Ferrari-bilen och även i år kommer tillförlitlighet och prestanda ge utdelning. Ferrari väljer att inleda säsongen i förra årets bil, allt för att försäkra sig om tillförlitligheten.

Trots det kommer de säkert att vara konkurrenskraftiga mot de andra stallens bilar av årets modell.

Michael Schumacher är den bäste föraren och om han inte helt tappar motivationen att vinna sitt femte VM kommer han att dra in rejält med poäng till Ferrari. Men han tonar ned förväntningarna på sig själv genom att säga att han är nöjd med en tredjeplats i premiärloppet i Melbourne.

Rubens Barichello får återigen nöja sig med att vara hjälpförare åt Schumacher. Han har klagat högljutt över detta under försäsongen, men blivit ordentligt tillrättavisad av Ferrarichefen Luca di Montezemolo. Trots det kommer han säkert att dra in ordentligt med poäng för Ferrari. Kanske klarar Barichello inte att hålla sig i skinnet och följa stallorder och då åker han ut 2003 – till förmån för någon yngre och hungrigare förare som på sikt ska ersätta Michael Schumacher.

De bästa Formel 1-länkarna

Snabbguide – det här avgör VM

Här är fyra saker du ska ha koll på när du följer med i årets VM-cirkus.

Mattias Nyman