Örnarna tog första segern

Första segern för säsongen

SPORTBLADET

Nykomlingarna i årets elitserie i speedway, Örnarna, tog sin första seger för säsongen när Valsarna besegrades på hemmaplan med 55-41.

- Otroligt skönt, utbrister Örnarnas lagledare Eskil Jonsson. Jag tycker vi har haft lite oflyt i inledningen av serien. Vi behövde en seger och nu tror jag att det kommer att mata på för oss.

Örnarna var rejält nederlagstippade innan säsongen och har haft problem med skador. Trots det pressade man Masarna på bortaplan förra omgången och nu kom utdelningen. Örnarna har ingen riktigt fixstjärna sedan Chris Louis blivit skadad men laget är mycket jämnt, och mot Valsarna betalade det sig.

Efter en dubbelseger för gästerna i första heatet fick hemmaförarna upp farten rejält. Från heat tre fram till heat åtta plockade hemmaförarna 26 poäng medan gästerna bara mäktade med tio, trots en toppning av Valsarna.

Den av hemmaförarna som drog det största lasset var polacken Wieslaw Jagus. 26-åringen var inne på två dubbelsegrar och vann ytterligare ett heat själv. Jagus gör sin första säsong i Elitserien och han kan bli ett riktigt utropstecken.

- Honom har vi haft koll på länge. Han kommer att bli mycket nyttig, berömmer Jonsson.

Engelsmän dominerade

Jagus plockade 13+1 poäng och hans duell med Stefan Dannö och Mikael Karlsson i avslutningsheatet var värt minst halva entréslanten.

Örnarna överlämnade jumboplatsen till Vargarna som hemma i Norrköping var helt chanslöst mot Luxo Stars. Engelska trion Mark Loram, Joe Screen och Dean Barker hade en stor kväll i Norrköping.

Matchen mellan de båda tippade topplagen Smederna och Rospiggarna i Eskilstuna bjöd på mycket underhållande speedway med många omkörningar.

Hemmalaget hade en knapp ledning i paus och drygade ut den ytterligare men Rospiggarna gav inte upp. 14-4 i de tre avslutande heaten vände matchen.

Rospiggarna lever mycket högt på Jonsson, Sullivan och Hancock och till nästa omgång kan också Lee Richardsson vara tillbaka. Då blir regerande mästarna mycket svårslagna.

Femte raka

Kaparna fortsätter att plocka segrar. Hemma i Göteborg besegrades Indianerna med 52-44, det var femte raka för Kaparna som toppar serien.

Göteborgslaget är jämnt och har en stark uppställning. Reserven Kim Jansson fortsätter också att övertyga.

Västervik tog emot Masarna med varma servetter på hemmaplan. Tomasz Gollob och kompani upprepade segern från semifinalen i höstas och Masarna noterade sin första förlust för säsongen, trots att Tony Rickardsson visade fin form inför helgen GP i Polen. Masarna försökte toppa sig i kapp men hade ingen chans. Hemmalaget vann till slut med 57-38. Masarna hade bara Tony Rickardsson som riktigt topp och det var för klent.

Luxo Stars hade inga problem att plocka två poäng i bortamatchen mot skadedrabbade Vargarna. Engelska trion Dean Barker, Mark Loram och Joe Screen trivdes ypperligt på bortaovalen.

TT