Storseger för Masarna mot Västervik

Allt om tisdagens omgång i elitserien

SPORTBLADET

Masarna lyckades vända jätteförlusten från bortamatchen mot Västervik till en storseger på hemmaplan. 61-35 betydde att Masarna också klarade bonuspoängen. Västervik kom utan febersjuke Tomasz Gollob, vilket betydde att publiken gick miste om revanschmötet mellan honom och Tony Rickardsson.

- Visst var det lite synd att Gollob inte kom, men det viktiga var att vi kunde vinna matchen, sade Rickardsson efter matchen.

Västervik var helt överlägset när de båda lagen möttes i Småland förra veckan. Masarnas lagledning ställde ett ultimatum mot några av sina förare och det gav resultat. De 3 863 åskådarna trivdes i solskenet.

- Det var helt enkelt sista chansen för några av förarna. Nytt misslyckande hade vi inte tolererat, säger lagledaren Hans-Erik Andersson.

Redan i första heatet visade hemmalaget att tändningen var på topp. Gary Havelock och Rickardsson tog då sin första dubbelseger. Innan de 16 heaten var körda blev det ytterligare två för denna duo. Båda noterades dessutom för full poäng.

Ungt stjärnskott

Men det var inte bara stjärnorna i Masarna som tänt till. 17-årige Anton Lindbäck, som gjorde succé förra säsongen, men haft det motigt i år, var inne på tre dubbelsegrar för hemmalaget och var mycket nöjd efter matchen.

- Jag kör som ordinarie i år, förra året körde jag som reserv. Jag har försökt köra fort utan att tänka på min teknik. Nu släppte det för mig och jag är givetvis nöjd. Att lagledningen satsade på rutin i nomineringsheaten gjorde mig inget alls, berättar han nöjt.

Indianerna har varit ojämna i inledningen av elitserien. Hemma lyckades laget vinna mot dittills obesegrade Kaparna. Henrik Gustavsson var tillbaka på reservplats efter skada och plockade många nyttiga poäng.

Även de övriga hemmaförarna svarade för stabila insatser. Just jämnheten var avgörande när Indianerna vann med 49-47. Bonuspoängen klarade Kaparna av att bärga och laget toppar fortf arande tabellen.

Vargarna hade för första gången i årets serie med Jason Crump i laget, borta mot Luxo Stars. Hans hade lika svårt som lagkamraterna på Målilla-ovalen. Luxo tog kommandot direkt i matchen, vann med 58-38 och tog sig genom segern upp på slutspelsplats för första gången. Crump plockade 9+1 poäng på fem heat.

Valsarna tog rejäl revansch på Örnarna hemma i Hagfors. Några omkastningar i hemmalaget gjorde verkligen susen och redan efter fem heat hade hemmalaget ledningen med 24-6! Örnarna fick sedan upp farten en aning och snyggade till siffrorna, men Valsarna lyckades plocka in allt försprång från bortamatchen och räddade bonuspoängen.

Seger för Rospiggarna

Lee Richardsson var tillbaka i Rospiggarnas hemmamatch mot Smederna, men hans medverkan var snabbt över. Redan i sitt första heat gjorde hans skadade tumme sig påmind och hans klev av matchen redan efter två heat. Rospiggarnas reserver fick ta hans övriga heat. Liksom förra veckans drabbning i Eskilstuna blev det sista heatet helt avgörande. Och precis som då lyckades Rospiggarna att vinna heatet dubbelt och säkra segern med 50-46. Greg Hancock och Ryan Sullivan blev stora hjältar i Rospiggarna.

TT