I dag är Barrichello nummer 1 i Ferrari

...och Schumacher måste lyda stallorder

SPORTBLADET

Michael Schumacher är redan klar världsmästare, Rubens Barrichello är en av fyra förare som slåss om andraplatsen.

I dag kan brasilianaren ta klivet upp på silverplats när han har fördel av att starta i pole position när Ungerns GP avgörs.

Foto: AP
Det är Barrichellos tur nu. I dag får Michael Schumacher finna sig i att hamna i bakgrunden.

- Jag ser fram emot tävlingen, att starta från pole position ger bästa chansen, men det blir ett tufft lopp, sa Barrichello efter tidsträningen.

Ferraristallet har inför tävlingen belutat sig för att matcha Barichello som försteförare - allt för att säkra en dubbel i årets VM

- Jag har varit fyra och trea i mästerskapet, nu fajtas jag om andra plats med all support från teamet, sa Barrichello.

Fajten om andra platsen i VM kommer troligen inte avgöras förrän i ett av de sista loppen.

"Vi har två mål kvar"

Tvåa just nu efter Schumacher är Williams-föraren Juan Pablo Montoya med 40 poäng, följd av stallkamraten Ralf Schumacher, (36), Barrichello (35) och David Coulthard (32) i McLaren.

- Vi har två mål kvar, att vinna konstruktörs-VM och ge Rubens Barrichello en chans att ta andra platsen i förare-VM, sade Ferraris teamchef Jean Todt.

Bakom Barrichello, återfinns Michael Schumacher och lillebror Ralf Schumacher. Juan Pablo Montoya hade fjärde bästa tid.

Kvalet såg massor av förare snurra runt på banan. Men brasilianaren gjorde ett perfekt jobb och tog sin sjätte pole position i karriären och tredje i år. Trots att han egentligen inte gillar banan.

- När jag kom hit första gången för tio år sedan gillade jag den inte alls. Det som är svårt här är att hitta rätta inställning.

Rookien Briton Anthony Davidson i Minardi - kom in på sista kvalplatsen och startar i dag.

Mats Gyllsand

ARTIKELN HANDLAR OM