”Jag vill ut på banan så fort som möjligt”

Ett köttsår - enda tecknet på Peter Karlssons krasch

SPORTBLADET

SÄFFLE

Han blev överkörd och kastades in i staketet.

Nu pratar Peter I Karlsson ut om kraschen i tisdags som kunde slutat riktigt illa.

- Jag har varit med om många krascher. Men det här var den värsta. Det är klart jag har haft tur, säger Peter.

Köttsåret på armen påminner om Peter I Karlssons krasch i tisdags. Även ett skulderblad och en tumme fick sig en rejäl smäll.

Det var i kvällens andra heat i tisdags som olyckan var framme. Peter I Karlsson startade från innerbanan för sitt Valsarna. I första kurvan hakade han ihop med motståndaren Patrik Dybeck och sen hann han bli överkörd innan det hela slutade med en kraftig kollision i sargen.

Karlsson har klara minnen av starten och meterna fram till första kurvan.

- Det blev jäkligt tight i första kurvan och det slutade med att jag och Patrik krokade ihop. Hans armbåge kom över min arm och gashandtag så jag fick full gas på min cykel och blev hängandes, minns Peter.

Var vid medvetande

Smällen knockade Peter för någon minut. Men han var vid medvetande när ambulanspersonalen lastade in honom för färd till lasarettet i Falun.

- Jag var rejält groggy, men kunde röra armar och ben. Jag minns att jag på vägen in till lasarettet sa till personalen att eftersom ni inte kör med blåljusen på så kan det väl inte vara så farligt, säger han med ett leende.

Det visade sig att han hade rätt. Karlsson är sjukskriven i två veckor, men hoppas snart vara tillbaka på speedwaycykeln igen.

- Jag skulle gärna vilja göra några varv på banan så fort som möjligt.

Resultatet av kraschen kunde ha blivit mycket värre, om olyckan inträffat exempelvis i England, där Peter tävlar för klubben Workington.

- Här i Sverige är sargerna kanon. De är uppbyggda med stolpar och bildäck, vilket gör dem fjädrande. I England är det värdelöst, där är sargerna stenhårda.

Siktar på comeback

Kanske var det Karlssons säkerhetsmedvetande som gjorde att han klarade sig med en fraktur i höger skulderblad, en stukad tumme samt en mörbultad kropp efter smällen.

Han har en liten förhoppning om att kunna köra i Valsarnas avslutningsmatch för säsongen, den på hemmaplan mot Luxo Stars den 3 september.

Däremot tänker han inte sätta sig ner och granska en videoupptagning med smällen från i tisdags.

- Nej, jag tittar aldrig på krascher jag gjort. Och det tänker jag inte göra nu heller, säger Peter I Karlsson.

Patrick Kipler