”Jag kastade mig ut och spydde”

Racingstjärnan Fredrik Ekblom mystiskt sjuk

SPORTBLADET

Kraftig huvudvärk och kräkattacker gjorde att racingstjärnan Fredrik Ekblom, 32, inte kom iväg till ETCC-tävlingen på Donington Park i England.

– Jag var tvungen att kasta mig ur bilen och spy på trottoaren, säger han.

Foto: scanpix
Fredrik Ekblom som vann STCC 1998 drabbades av en mystisk sjukdom när han var på väg till en tävling.

Racingföraren vet fortfarande inte vad som orsakade sjukdomen. Och helt bra är han inte.

– Jag har börjat komma på benen och just nu mår jag ganska bra, fast det kanske beror på att jag just har tagit ett stolpiller, säger Ekbolm.

Det var för en vecka sedan som den mystiska sjukdomsattacken satte in med full kraft.

– Förra onsdagen kände jag mig lite dålig men tog en huvudvärkstablett och hoppades att det skulle bli bra.

Det blev det inte.

Kunde inte stå upp

– Morgonen efter hade jag så ont i huvudet att jag inte kunde stå upp. Jag åkte till sjukhus och röntgade mig för att se att det inte var någon hjärntumör eller hjärnblödning, men det var det inte. Läkarna kunde inte säga vad som var fel men jag fick stolpiller och citadon utskrivet och åkte hem för att vila.

Dagen efter var det meningen att Fredrik skulle resa till Donington Park i England för en deltävling i ETCC-cirkusen.

– Jag bor i Adolfsberg utanför Örebro och på morgonen gav vi oss av in mot stan för att hämta våra flygbiljetter. Men det gick bara inte att resa vidare. Jag låg som ett kolli i bilen och var tungen att kasta mig ut för att spy på trottoaren. Ekblom, som kör för BMW, ringde till teamet i England och förklarade läget.

– Men de var väldigt måna om att jag skulle köra och bokade om mina flygbiljetter till sista kvällsflyget samma dag. Men det var kört. Jag mådde dåligt och hade dessutom starka tabletter i kroppen. Det gick inte.

Går inte att vara sjuk

Ekblom, som 1998 stod som slutsegrare i STCC, hoppas få ett nytt kontrakt med BMW nästa år och har inte råd att missa fler tävlingar. Nästa går i portugisiska Estoril.

– Då måste jag vara med. I ett fotbollslag kan kanske en spelare gå skadad ett tag, men BMW kan inte ha en förare som inte kan komma till start – det funkar inte, säger Ekblom.

Martin Fransson