Bräck byter stall: Jag vill vinna igen

Återvänder till David Lettermans Team Rahal

1 av 2 | Foto: AP
INDY NÄSTA Kenny Bräck återvänder till sitt gamla stall, David Lettermans Team Rahal, nästa säsong.
SPORTBLADET

Kenny Bräck är trött på fiaskotävlingar.

Till nästa säsong byter han omgivning.

Av allt att döma hamnar han i sitt gamla stall: David Lettermans Team Rahal.

- Jag vill vinna igen, säger Bräck.

Efter nästa helgs tävlingar i Mexiko upphör samarbetet mellan den svenske racingstjärnan och hans stall Chip Ganessi.

- Jag hade ett erbjudande att stanna kvar men racing går ut på att vinna tävlingar och det har jag inte gjort i år. Ett år utan vinster kan man ta, men det får inte bli någon vana, säger Bräck till Sportbladet.

Återvänder till IRL

1998 tog hem titeln i IRL-serien. Nästa år kommer han enligt vad svt erfar att återvända till såväl IRL som till sitt gamla stall Team Rahal.

- Jag kan inte kommentera om jag gjort klart med något stall för nästa säsong än. Teoretiskt sett skulle jag kunna ha gjort det, men att skriva kontrakt och att offentliggöra det är två helt olika saker, säger värmlänningen.

Den amerikanske superkändisen David Letterman har stora intressen i Team Rahal. Och Bräck har fortsatt att hålla kontakten med sin gamle kompis under tiden hos Chip Ganessi.

"Vi håller kontakten"

- Han bor inte i Indianapolis och jag bor inte i New York, men vi hörs ibland på telefon och pratar med varandra i samband med tävlingar. Vi har hållit kontakten. Det är alltid bra att bibehålla goda relationer, säger Bräck.

Kenny Bräck körde för Team Rahal under sina två första, framgångsrika säsonger i cartserien. Säsongen 2001 blev hans sista hos Team Rahal. Då slutade han som totaltvåa efter att ha tagit flest segrar i serien.

En flopp i år

Årets säsong har blivit en flopp med bara två pallplatser - en andraplats i Toronto och en tredje plats i Laguna Seca.

- Jag kommer att fortsätta med racingen nästa säsong, så mycket kan jag säga. Förhoppningsvis kan jag komma tillbaka till den form jag haft tidigare. Jag vill vinna och har varit tvungen att söka ett nytt hem.

Eller ett nygammalt.

Gitarrist i det egna bandet

Martin Fransson