Puss på dig, min segergutt

Petter Solberg förste norrman att vinna ett VM-rally

SPORTBLADET

CARDIFF

Sejern är vår jublar rallygutten Petter Solberg och kramar sin värmländska fästmö, rallytjejen Pernilla Walfridsson.

28-årige Petter blev i Wales i går den förste norrmannen som vunnit ett VM-rally. Inte nog med det. Han slutar tvåa i VM också.

- Jag vill tro att detta bara är början, säger Petter.

Sejern är vår Petter Solberg blev förste norrman att vinna ett VM-rally. Först att gratulera var flickvännen Pernilla Walfridsson.

När världsmästaren Marcus Grönholm i lördags tappade koncentrationen, gjorde en jättevurpa och bröt det brittiska VM-rallyt, så tog Petter över ledningen och vann.

Närmaste konkurrensen kom från en annan ung nordbo, 27-årige estländaren Markko Märtin. Exvärldsmästarna Carlos Sainz, Tommi Mäkinen och Colin McRae fick nöja sig med att göra upp om placeringarna bakom den nya generationens främsta förare.

I fjol körde Petter Solberg in sig i Subarustallet, där Richard Burns var försteförare och även tog VM-titeln. I år har fyrfaldige världsmästaren Tommi Mäkinen varit Petters stallkamrat, men inte hans överman.

VM-silver till Norge

Tvärtom har Petter nästan genomgående varit den snabbare och ett par gånger har han haft segervittring. Den jämna resultatserien ger honom nu VM-silvret med en poängs marginal.

- Ända sedan jag började köra bil vid sex års ålder har jag drömt om att vinna ett VM-rally, säger Petter.

- Jag har haft det motigt ibland, haft toppresultat på gång, när bilen gått sönder.

- Men jag har kämpat på.

Thomas Lindberg