Kartläsare omkom – föraren svårt chockad

SPORTBLADET

En man omkom vid rallytävlingen Bergslagsrallyt i Hällefors på söndagseftermiddagen.

Olyckan inträffade kort efter att den första av fyra specialsträckor hade inletts. Rallybilen körde av vägen och in i ett träd. Det fanns ingen publik vid olycksplatsen. Det var nästkommande rallybil som slog larm.

– Olyckan inträffade vid en av dagens första deltävlingar när en rallybil körde av vägen och hamnade på taket, säger Örebropolisens presstalesman Göran Gunnarsson.

- Jag har tittat på vår videoupptagning från olycksplatsen och man ser att bilen har träffat ett större träd och fått taket inslaget.

Enligt Göran Gunnarsson finns det inga brottsmisstankar kring händelsen.

Kartläsaren, en man från Skåne, omkom medan föraren chockades svårt och fick föras till sjukhus.

– Tävlingen stoppades omedelbart och vi har beslutat att avbryta den helt, säger presschefen Jenny Hultgren till aftonbladet.se.

Vintertävlingen Bergslagsrallyt har varit förskonat från allvarliga olyckor tidigare. Tävlingen har arrangerats sedan 1968. Söndagens tävling var den första deltävlingen i Bilsportförbundets nya Riksmästerskapsserie.

I somras skadades en kartläsare allvarligt när hans bil körde in i ett träd vid Snapphanerallyt några mil utanför Hässleholm. Annars är allvarliga rallyolyckor ovanliga i Sverige.

aftonbladet.se/TT