- Michael gör mig spyfärdig

Ralf Schumacher: Han har inte ett enda problem

SPORTBLADET

KIEL

Han är en av världens främsta formel 1-förare med en årsinkomst på över 100 miljoner kronor.

Men han kommer ändå alltid att vara nummer två.

Schumi II.

- Allting fungerar alltid för Michael. Det gör mig spyfärdig, säger lillebror Ralf Schumacher.

Foto: AP
Bröderna Michael och Ralf Schumacher umgås ytterst sparsamt. Ralf börjar tröttna på att stå i skuggan av sin framgångsrike bror.

När VM-säsongen i formel 1 inleds på söndag är det på dagen exakt sex år sedan Schumi II körde sitt första VM-lopp. Hans storebror Michael, sex år äldre, hade då redan vunnit VM två gånger och lillebror hoppades på att han snabbt skulle kunna ta upp kampen med brorsan.

Men han har inte ens varit i närheten.

Även om han gång på gång varit tuff inför säsongspremiären:

- Michael är min tuffaste rival om VM-titel. Jag måste angripa honom och besegra honom. Jag är den modiga brodern, sa Ralf Schumacher, 26, till tidningen Bild inför fjolårets VM-start.

- Jag tänker inte skänka honom något, snarare tvärtom. Michael har redan vunnit tillräckligt med titlar. Han behöver inga fler.

Tvåa i stallet - också

I fjol var Ferrari mer överlägset än någonsin och lillebror Schumacher slutade fyra i VM, även slagen av stallkamraten i BMW-Williams Juan Pablo Montoya.

Inför årets säsong är Ralf något försiktigare i sina uttalanden, mycket beroende på att stallet inte hittat rätt med sin nya bil i testerna.

- Just nu arbetar vi för högtryck. Alla har förstått att vi har fruktansvärt mycket att göra. Vår nya bil är lika snabb som fjolårets bil, kanske lite snabbare, men det räcker inte, säger han till Bild am Sonntag.

- Att vi ska vara med och kämpa om segern i Melbourne eller de första loppen är bara att glömma. Det saknas för mycket.

BMW-Williams har byggt en helt ny bil till årets säsong och det stora problemet som ännu inte är löst är aerodynamiken. Ralf Schumacher har testat och testat utan att det fungerat, samtidigt som storebror Michael rapporterar om hastighetsrekord efter hastighetsrekord med Ferraris nya skapelse.

Bröderna träffas sällan

- När jag redan är frustrerad och mina förväntningar på den nya bilen inte uppfylls så ser jag på TV hur min bror Michael tar sin nya bil ut på asfalten och kör på den ena rekordtiden efter den andra. Då blir jag riktigt störd, skriver Ralf Schumacher på sin hemsida.

- Allting fungerar alltid för Michael. Det gör mig spyfärdig.

De båda bröderna har knappt träffats under testperioden och de har heller inte haft speciellt mycket kontakt med varandra.

”Jag är lite avundsjuk”

- Vi har väl pratats vid på telefonen någon gång, men då handlade det om huruvida vi ska äta middag i Melbourne eller inte. Vi har inte pratat om våra bilar överhuvudtaget. Det kanske är bäst så, säger Ralf Schumacher till tidningen Bild am Sonntag.

- Ärligt talat är jag verkligen lite avundsjuk. Michael sätter sig i sin nya bil, kör 80 rundor och har inte ett enda problem. Ferrari lever i en annan värld.

Och han lever i skuggan av den bäste formel 1-föraren någonsin.

Hans bror Michael Schumacher.

Sju år skiljer mellan dem

Anna Carlsson

ARTIKELN HANDLAR OM