Michael Schumacher startar i pole position

Nya regler - men allt är som vanligt

1 av 2
Michael Schumacher var snabbast i kvalet till söndagens GP i Australien...
SPORTBLADET

Nya regler - men allt är som vanligt.

Ferraris Michael Schumacher i pole position före stallkompisen Rubens Barrichello när Australiens Grand Prix startar på söndag morgon.

Efter Ferraris otroliga dominans förra säsongen har en rad regeländringar tillkommit. Men trots det var Schumacher snabbast i Melbourne.

- Ärligt, så tror jag ingen förväntade sig ett helt nya scenario som att Ferrari plötsligt skulle vara i mitten av fältet. Ändå, med de nya reglerna kan det lätt hända, säger den femfaldige världsmästaren.

Åkte av

Michael Schumacher tog sin 51:a pole position efter ett intensiv jobb från teamet sedan han gått av banan under träningen och skadat fronten.

- Verkar vara en tradition här i Australien att jag skall åka av. Lyckligtvis hade arrangörerna breddat avåkningszonen i år och teamet kunde reparera bilen i tid.

Efter avåkningen beslöt man att Michael Schumacher skulle använda all data från stallkompisen Rubens Barrichellos bil för kvalet.

Barrichello hade pole position ifjol men kraschade då med Michael Schumachers lillebror i starten. I år startar han tvåa.

- Jag kunde gjort ett bättre varv men blev störd då jag fick varningsflagg för olja på banan och tappade koncentrationen, säger han.

Dålig dag för McLaren

De nya reglerna gör att bilarna låstes in efter lördagens kval och får inte röras före söndagens start.

- Känns svårt, för nu har vi all tid i världen, men kan inte göra något med bilen. Konstigt, säger Michael Schumacher.

Han kanske värste konkurrent, colombianen Juan-Pablo Montoya, startar trea och är optimist:

- Bilen är bra och det ser ut att kunna bli ett mycket intressant lopp.

McLaren fick inte den start man hoppats på. David Coulthard startar först elva.

- Jag gick för brett i en kurva och med de nya kvalreglerna finns det inte utrymme för misstag, förklarade han.

Stallkompisen Kimi Räikkönen, som var tvåa under fredagen, föll till femtonde position. Han kraschade i första träningspasset och kunde inte starta i andra och använde reservbilen i kvalet där han gick av igen och skadade ett däck.

aftonbladet.se ([email protected])