Oflyt, Grönholm - nu leder Sainz rallyt

Sten nära sänka finländaren i Argentina

SPORTBLADET

Marcus Grönholm hade ledningen i Argentinas VM-rally.

Men en sten sänkte nästan finländaren.

- Det är okej, det är fortfarande tre hjul på bilen, sa Grönholm som rullade i mål på sjätte plats efter första dagen.

Foto: REUTERS
SNACKA OM VATTENPLANING Rallyförarna utsätts för stora prövningar under det argentinska VM-rallyt. Här är det Petter Solberg som dundrar igenom en vattensamling på sjunde sträckan. Då hade norrmannen rullat på specialsträcka fem och tappat två minuter.

Grönholm tog kommandot direkt i årets femte VM-deltävling. Efter att ha vunnit inledningssprinten i förrgår var ledningen som mest uppe i 14,9 sekunder före Carlos Sainz.

Men på den nionde specialsträckan var oturen framme för Grönholm som jagar tredje delsegern för säsongen. Hans Peugeot träffade en sten och ett hjul lossnade. Grönholm lyckades tag sig i mål men tappade nästan två minuter på incidenten och ligger sexa, 1.24,3 från förstaplatsen.

Vann förra året

Ny ledare är Carlos Sainz i sin Citroen som vill försvara förra årets seger i Argentina. Men då vann han tack vare att Grönholm och Richard Bruns båda blev diskade.

Sainz, Matadoren kallad, är 22,4 sekunder före estländaren Markko Märtin i en Ford. Trea är VM-ledande britten Richard Burns, 40,1 bakom.

Britten Colin McRae, vinnare i Argentina för två år sedan, fick bryta sedan motorn skurit på sjunde sträckan.

TT-Sportbladet