Cegielski opererad – framtiden oviss

SPORTBLADET

Den polske speedwayföraren Krzysztof Cegielski, 24, som vurpade i Vetlanda på tisdagkvällen opererades i tre timmar på länssjukhuset Ryhov i Jönköping natten till onsdag.

- Det var två ryggkotor som hamnat fel. Krzysztof hade känsel i benen, berättar mekanikern Johan Eneström som fanns med på sjukhuset.

Den otäcka olyckan inträffade i tävlingens näst sista heat i elitseriematchen mellan Vetlanda och Rospiggarna. Tre förare hakade fast i varandra i första sväng och kraschen såg mycket otäckt ut. Cegielski blev liggande på banan innan han fördes till sjukhuset i Eksjö där hans rygg röntgades.

Opererades i tre timmar

Från Eksjö transporterades han till Jönköping för akut operation. En operation som varade i nästan tre timmar.

- Jag pratade med läkaren och han verkade nöjd. Det var inget i ryggen som var krossat eller brutet. Men Krzysztof ligger i respirator och det är ännu för tidigt att säga något exakt om hur framtiden blir, säger Eneström.

Vetlandas sportchef, Bo Wirebrand, var orolig för sin förare.

- Sportsligt är detta en bagatell. Det viktiga är att Krzysztof blir återställd. Hans hälsa går före allt annat i en situation som denna, säger han.

Spricka i foten

Förutom Ceigielski fördes även Vargarnas Jason Lyons till sjukhus på tisdagkvällen efter en vurpa i bortamatchen mot Kaparna. Efter röntgen konstaterades att Lyons har en spricka i foten och han fanns inte med i Vargarnas lag i den uppskjutna matchen mot Rospiggarna på onsdagskvällen.

Rospiggarna har också en förare på skadelistan, Greg Hancock. Han skadade sin svanskota i Polen i söndags.

- Inget är brutet men han har så ont att han inte kan sitta. Hoppas att han kan köra på tisdag, säger Rospiggarnas lagledare Einar Kyllingstad.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM