Missnöjd trots rycket: Jag skulle ha vunnit...

Tony Rickardsson kopplade grepp om VM-tabellen

1 av 2 | Foto: bildbyrån
Efter krångel med förberedelserna var Tony Rickardsson rejält på hugget i går.
SPORTBLADET

KÖPENHAMN

Tony Rickardsson ryckte med andraplatsen i Danmarks GP i jakten på sin sjätte VM-titel.

Ändå var han missnöjd.

- Jag skulle ha vunnit. Jag dominerade tävlingen, säger Rickardsson.

Jason Crump som vann får ursäkta - men det är svårt att säga emot Rickardssons resonemang.

Efter träningen i fredags var Tony Rickardsson en butter fåordig speedwayförare som satt i sitt bås och muttrade över alltings jävlighet och trilskande kedjor och kopplingar i synnerhet.

Krånglande cyklar

Motorcyklarna hade inte fungerat på träningen och hans kropp hade protesterat. Vilket inte är konstigt med tanke på att han själv beskrev olyckan i Cardiff för två veckor sen som att det kändes som han hade blivit överkörd av en lastbil.

- Kanske borde jag vilat två-tre dagar men i stället körde jag direkt efter fem tävlingar på fem dagar med resor varje dag mellan olika länder.

Som sagt - tacka tusan för att kroppen protesterade i fredags.

Dålig träning, maskinproblem och ont i kroppen.

För Tony Rickardsson är det goda tecken.

- Ofta är jag så att jag tycker att det går mycket sämre än det är. Då biter jag ihop och blir bättre. Går det bra och är för lätt blir jag sämre.

I Parken var han kung fram till att värste konkurrenten Nicki Pedersen gjorde bort sig i finalen. Hemmafavoriten hade dragit nitlotten som var tredjespåret och chansade grovt och hamnade i starttejpen och diskades.

Bra för Rickardsson i GP-tabellen - men kanske ändå inte.

- Jag drog ett bra startspår (ettan som är bäst) och trodde verkligen att jag skulle nypa det här. Hade det inte blivit omstart hade jag kanske vunnit. Vid andra starten fick jag inte rätt fäste med hjulet.

Jason Crump kom först in i första kurvan.

- Jag var inte före in i första och försökte "knuffa" lite. Men det är ingen som flyttar sig i det här gänget.

Jason Crump beskrev det som att det skilde en kvarts millimeter mellan de båda, men att på den här nivån är det ingen fara eftersom god sportsmannaanda och respekt är ledord för åkarna.

"Jättedålig start"

- Det kändes som att det var mitt race när jag drog ettan men det blev skit eftersom jag kom så långt efter ut ur första böjen. Jag gick för ledning men gjorde en jättedålig start. Fastnade i spåret och vinglade till. Sen fick jag vända runt cykeln för att inte köra omkull Jason Crump och kanade baklänges, säger Tony Rickardsson.

Greg Hancock tog chansen och drog om Rickardsson som svarade bra och gick om varvet efter.

- Kanske hade jag kunnat stött bättre på Jason om jag kommit upp närmare på honom direkt. Det kändes mer som att jag förlorade finalen än att jag vann andraplatsen, säger Tony Rickardsson.

Rickardsson i topp

Stefan Alfelt ([email protected])