Förlust trots comeback av Rickardsson

SPORTBLADET

Tony Rickardsson gjorde comeback efter sin hjärnskakning och var bäste svenske poängplockare.

Trots det lyckades inte Sverige ta sig direkt till lag-VM-finalen i speedway.

Foto: BILDBYRÅN
Tillbaka i sadeln.

I gårdagens kval i danska Holsted blev Polen för svårt. Men Sverige får en ny chans att kvala in till lördagens final på torsdag.

Svenskarna inledde bra i Holsted, och ledde tävlingen efter elva av 25 heat, fyra före polackerna. Sedan fick svenskarna kämpigt, blev utan seger i fyra heat och Polen var då ifatt. Lagen följdes sedan åt men när Jarek Hampel slog Rickardsson i heat 19 ryckte Polen till en ledning med fyra poäng som man sedan inte släppte.

Rickardssons comeback med 14 poäng på fem heat var dock godkänd, han blev bäste poängplockare tillsammans med Andreas Jonsson.

- Det känns lite surt precis efter tävlingen, det var små marginaler som avgjorde. Det kan bli ändringar i laget till race off. Vi kommer att avgöra det efter träningen på torsdag, sade svenske förbundskaptenen Tony Olsson.

Två platser kvar

Förutom Polen är Australien och hemmanationen Danmark klara för final. Ytterligare två lag ska ta plats i finalen. Vilka detta blir avgörs på torsdag i Outrup i ett så kallat race-off där fem lag gör upp om två finalplatser.

- Det blir tufft även i race-off men jag tycker vi ska ha chansen att ta oss till final. Kommer vi till finalen har vi chans att vinna den. Det blir lite annorlunda med fem lag som slåss i stället för två som det var i kvalet, säger Olsson.

Sverige ställs då mot England och Tjeckien som också kommit tvåa i respektive kval, samt Finland och Ryssland.

TT-Sportbladet