GP-tävlingen i Göteborg lockar med Wells för besvikna speedway-fans

Så ska publiken lockas tillbaka

SPORTBLADET
Foto: ROLF ANDERSSON
Robert Wells.

GP-tävlingen i speedway på Nya Ullevi i Göteborg i lördags slutade i fiasko. Banans dåliga kondition gjorde att det var omöjligt att genomföra tävlingen. Nu försöker arrangören Benfield Sports International locka tillbaka publiken till denna lördags tävling genom att tillägna tävlingen till alla fans. För att locka tillbaka publiken bjuds den på en 45 minuter lång show innan tävlingarna med bland annat Robert Wells. Dessutom ska världens fem bästa förare, däribland Tony Rickardsson, ställa upp och skriva autografer under en halvtimme innan tävlingen och dessutom utlovas fler överraskningar.

John Postlethwaite, vd för arrangerande bolaget, lägger även stora delar av misslyckandes i lördags på det svenska förbundet, Svemo, som hade ansvaret för banprepareringen.

"Vi hade uttryckt oro angående banans kondition på Ullevi 2002 och krävde att de förändringar FIM ville göra verkligen gjordes inför tävlingarna på Ullevi 2003. Dessa instruktioner har uppenbarligen inte följts och jag kommer nu att ta konsekvenserna av de misstag som gjorts", skriver Postlethwaite.

Patrick Kipler