Nu ska lillasyster köra in i formel-1

Nadine-Nicole Frentzen, 14, följer i broderns däckspår

SPORTBLADET

Heinz-Harald Frentzen har tre GP-segrar under nio säsonger inom formel-1.

Inför nästa säsong har han inget stall.

Istället funderar han på att hjälpa nästa Frentzen.

- Formel-1 är mitt mål, självklart!, säger lillasyster Nadine-Nicole.

Foto: matthias nordiek
Fyra stall i formel BMW har visat intresse för 14-åriga Nadine-Nicole Frentzen.

Hon är bara 14 år, men går i privatskola för att kunna ägna tiden åt motorsporten och lånar föräldrarnas bil utan lov. Hon är tuff i sina uttalanden och har satt upp sitt mål.

Att köra formel-1 - precis som sin halvbror Heinz-Harald Frentzen, 36.

- Egentligen var jag inte alls intresserad av motorsport och kart. Jag red och dansade balett, men så kom en inbjudan till ett kartlopp med kändisar. Jag var tolv år och kom trea, sedan var jag fast, säger hon till tidningen Sport Bild.

- Sedan dess vill jag bara köra. Nu är det fyra stall i formel BMW som är intresserade av mig, men tyvärr är jag tio veckor för ung och får köra tidigast 2005. Om jag fortsätter att utveckla min talang är det tänkt att jag ska köra formel BMW, sedan formel-3, eventuellt formel 3000 och sedan formel-1, kanske. Jo, formel-1 är mitt mål, självklart.

Ännu har ingen kvinna kört formel 1. Hennes bror däremot debuterade 1994, och har sedan dess vunnit tre lopp. I fjol körde tysken för Sauber-Petronas och slutade på elfte plats i VM-tabellen.

Men till nästa år har han inget stall.

- Efter säsongsslutet frågade jag Heinz-Harald vad han skulle göra nästa år. Han svarade: " Kanske tar jag en paus och hjälper dig istället". Det vore naturligtvis en dröm, men han har säkert andra bra erbjudanden också.

Blev arresterad

Unga fröken Frentzen har dessutom testkört föräldrarnas bil, trots att hon är allt för ung för att ha körkort. Det slutade med att hon arresterades av polisen och ställdes inför rätta. Straffet blev 20 timmars samhällstjänst.

Hon har dessutom både testkört och krockat formel-bilar så hon vet vad hon har att vänta sig.

- Nyligen testade jag för formel BMW och Heinz-Harald gav mig många tips, han såg dessutom till att en ingenjör jobbade med mig, säger hon.

Gjorde kanontider

- Stallchefen var överväldigad, jag gjorde kanontider och ville inte sluta. Men tyvärr så kraschade jag. Jag körde in i baken på en annan bil. Då var det en del sura miner och jag fick betala den bildel som jag förstört. Det kostade 2 400 kronor.

Läropengar för fröken Frentzen som har bestämt sig.

För att köra formel 1 precis som brorsan.

Andra familjerelationer inom F1-världen

Anna Carlsson

ARTIKELN HANDLAR OM