Familjen F1

Sönerna Piquet & Rosberg på väg att ta sig in i formel 1

SPORTBLADET

KIEL

Sådan far, sådan son.

Det tycks Frank Williams hoppas på nu när hans stall testat både Nelsinho Piquet och Nico Rosberg.

Båda världsmästarsöner - som drömmer om formel 1.

Först ut var Nelsinho Piquet, 18, som precis som Nico Rosberg hade en vecka på sig att övertyga BMW-Williams om att han har en framtid inom sporten.

- Formel 1 är det enda målet jag har, men jag utesluter inte att jag kör några andra klasser innan dess. Det vore ett misstag att gå in i formel 1 utan att vara redo för det, säger Nelsinho Piquet till f1-total.

Jämnårige Nico Rosberg var inbjuden till testerna redan i fjol och imponerade då stort på stallchef Frank Williams - precis som i år.

-Både Nico och Nelsinho arbetade bra tillsammans med stallet och båda visade sig vara tekniskt mycket kompetenta, säger Williams chefsingenjör Sam Michael.

- Vi var mycket nöjda med det Nico presterade på banan och den feedback han gav våra ingenjörer.

Juniorerna Rosberg och Piquet är bara några av alla de söner till före detta formel 1-förare som själva väjer att satsa på en karriär inom sporten. Bäst hittills har Graham Hills son Damon och Gille Villeneuves son Jacques lyckats, båda har blivit världsmästare.

- Min ambition är att bli en framgångsrik racingförare. Min dröm är formel 1, skriver Nico Rosberg på sin hemsida.

Följde med pappa

- När jag var liten fick jag följa med pappa till hans tävlingar och racingvärlden gjorde snart intryck på mig. När jag sex år fick jag följa med pappa och hans vänner till en go-kartbana och började verkligen tycka om motorsporten. När jag fyllde tio köpte pappa en go-kart till mig.

Numera kör han för pappas stall, precis som Nelsinho Piquet gör. Den trefaldige världsmästaren från Brasilien tror stenhårt på sin son och flyttade inför årets säsong verksamheten från Sydamerika till brittiska formel 3.

- Nelsinho är bättre än vad jag var, säger Nelson Piquet om sin son.

- Jag är säker på att han är tillräckligt bra för formel 1 och att han är så bra att han en dag blir världsmästare.

Snart kan namnen Piquet och Rosberg mycket väl vara tillbaka i startlistan igen - och fajterna dem emellan precis lika hårda som i början av 1980-talet.

Här är alla sönerna som kör i pappornas hjulspår på racingbanorna

Här är alla sönerna som kör i pappornas hjulspår på racingbanorna - läs mer längre ner på sidan.

Anna Carlsson

ARTIKELN HANDLAR OM