VD för sydsvenska rallyt gav lån till sig själv - tvingas gå

SPORTBLADET

Verkställande direktören i företaget South Swedish Rally AB, Christer Bohlin, har tvingats avgå. Detta efter att det avslöjats att han beviljat sig själv ett lån på som mest

917 000 kronor.

- Jag hamnade i en ekonomisk knipa med ett av mina bolag och behövde pengar. Min bedömning var att om jag under en period lånade pengar av ett bolag som jag själv drev skulle det falla South Swedish Rally AB till godo, säger Bohlin till Smålandsposten.

Bolaget South Swedish Rally AB ansvarar för Sydsvenska rallyts ekonomi. Men efter en granskning av årsredovisning uppmärksammades att han beviljat sig själv lånet.

"Inget ont uppsåt"

Dessutom hade bolaget skulder på en halv miljon kronor samt att det egna kapitalet på 160 000 kronor var förbrukat.

- Jag hade inget ont uppsåt och står för det jag har gjort. Samtidigt vet jag att man inte får göra så här. Men nu är lånet återbetalat och jag har dessutom kompenserat South Swedish Rally genom att sponsra aktiebolaget med 250 000 kronor, säger Christer Bohlin till Smålandsposten.

Eftersom lånet betalats tillbaka har det inte blivit aktuellt med någon polisanmälan. Alla skulder är nu betalade efter en insats från Svenska bilsportförbundet, Smålands och Skånes förbunds samt de cirka 15 klubbar som arrangerar rallyt.

TT-Sportbladet