Det stora uppdraget: stoppa Schumacher

Sexfaldige världsmästaren: Alla väntar på att jag ska förlora

SPORTBLADET

KIEL

Sex VM-titlar ska bli sju. Efter ett fantastiskt banrekord ser Michael Schumacher nu fram emot årets F1-säsong.

- Det stora målet är att besegra mig. Det är det det handlar om nu, alla väntar på att jag ska förlora, säger Michael Schumacher.

- Men jag är het och längtar till säsongsstarten.

Foto: ap
"kom igen bara!" Världsmästaren Michael Schumacher regerar - redan innan årets formel 1-VM har inletts. Nyligen satte han ett fantastiskt banrekord på Imola. "Vi känner att vi är bra förberedda", säger "Schumi" ödmjukt.

När testerna på Imola-banan i Italien avslutades så visade den sexfaldige världsmästaren varför han är att räkna med även den här säsongen. Michael Schumacher, 35, och hans Ferrari krossade allt motstånd.

En sekund snabbare

Han körde ett varv på 1.19,666.

Vid kvalet till San Marinos GP för ett år sedan körde han samma sträcka på 1.20, 628 och för pole position det året behövde han 1.20,936.

Det betyder att han nu var nästan en sekund snabbare än vad han var när han satte det förra banrekordet.

- Vi var inte bara snabba, utan även väldigt konsekventa. Inte heller den här gången hade vi några problem med bilen och vi känner att vi är bra förberedda på säsongsstarten nästa vecka, säger Michael Schumacher i tysk media.

Samma motivation än

I dag åker han vidare till Australien och Melbourne för att förbereda sig på årets första lopp och för starten på en säsong som kan innebära ännu ett VM-guld.

Hans sjunde.

- Antalet titlar spelar mig ingen roll alls. Motivationen inför den här säsongen är precis lika stor som den var inför min första VM-titel, säger han till tidskiften Tv-movie.

Williams utmanar

Bäst förberedda av toppteamen är BMW-Williams som var klara med sin bil långt före exempelvis Ferrari.

Stallet med lillebror Ralf Schumacher och Juan-Pablo Montoya har redan hunnit med över 20 0000 testkilometer.

- Vi har våra bästa vintertester någonsin bakom oss och vi är enormt nöjda både med bilens tillförlitlighet och prestation, säger BMW:s motorchef Mario Thiessen till tv-kanalen Premiere.

Brödrakonkurrens

Bland annat den förre världsmästaren Niki Lauda har uttalat sitt stöd för BMW-Williams i år. Han har öppet sagt att han tror på att det blir en Schumacher som står som världsmästare i höst - Ralf Schumacher.

Och konkurrensen mellan de båda bröderna är tydlig och öppen. Ralf har i tysk media öppet kritiserat sin bror och sagt att han aldrig mer kommer att flytta på sig för hans skull och antytt att det finns en konflikt mellan dem.

Storebror Michael däremot ser inte alls lika allvarligt på situationen.

- Ralf är en av de hetare kandidaterna till VM-guldet. Han och ett par andra förare kommer att göra allt för att göra livet svårt för mig, säger den regerande världsmästaren till tidningen Bild.

- Men att det är något krig är skitsnack. Vi kommer att ha flera heta dueller på banan, men något annat är det inte. Det ligger i sakens natur. Däremot kommer det inte att vara något bråk utanför banan. Även om vi är två starka karaktärer så unnar vi varandra framgångar, även om vi slåss på den yttersta gränsen när vi är på banan, säger Schumacher.

Hittills har han stått som segrare.

Den 7 mars börjar årets heta duell.

Sportbladet granskar: här är stallens alla nyheter

Längre ned på sidan: Sportbladet granskar stallens alla nyheter.

Anna Carlsson