Wirdheims mål – fixa starterna

”Vi har förändrat en del”

SPORTBLADET

Starten fällde Mark Webber och Jaguar i förra VM-deltävlingen.

Det får inte hända igen.

– Vi har förändrat en del, och kommer att fortsätta testa starter, säger Björn Wirdheim.

Bahrains GP debuterar i F1-sammanhang.

Han är på plats i Bahrain inför söndagens VM-deltävling, den tredje i år. När F1-loppet på Malaysia avgjordes för två veckor sedan gjorde Jaguars Mark Webber ett fantastiskt bra kval och var två efter Ferraris Michael Schumacher.

Men när starten på loppet gick missade han totalt.

– Det är sådant som inte får inträffa. Det har vi diskuterat mycket, säger svensken Björn Wirdheim som kör för Jaguar.

Debut för Bahrain

– Christian Klein hade samma problem. Efter Malaysia åkte jag till England i fem dagar för att testa starter. Vi upptäckte vilka faktorer det var som ställt till problemet. Där har vi förändrat en del. Vi har även fått andra instruktioner och kommer att träna fler starter här.

Bahrain debuterar i F1-cirkusen och har en helt ny bana – men det finns ett stort problem.

Sanden.

– Jag är lite orolig för det. Det kan komma in i motorerna och det har inträffat tidigare. Våra ingenjörer har ändrat en del för att slippa problemet, men man vet aldrig, säger Björn Wirdheim.

Även världsmästare Michael Schumacher har uttryckt sin oro för sand och damm i motorerna. Han körde i går moped runt banan för att hitta rätt känsla inför helgen.

– Det är ett bra sätt att förbereda sig för en ny bana, då känner jag vilken linje jag ska hålla och får känna hur kurvorna kommer och på vilka ställen det är lätt att göra fel, säger han till f1-total.

I dag körs de två första träningarna.

Anna Carlsson