- Schumacher är ingen hjälte

Montoya till attack mot världsmästaren

SPORTBLADET

Juan-Pablo Montoya fortsätter sina attacker mot Schumacher.

Den här gången ger han sig på Michael.

- Han är absolut inte den fantastiska hjälte som media gör honom till, säger VM-trean.

Foto: AP
Juan Pablo Montoya och Michael Schumacher i sina "vanliga" platser på prispallen.

Inför loppet i Malaysia för två veckor sedan skapade bråket mellan Ralf Schumacher och hans stallkompis Juan-Pablo Montoya stora rubriker.

Inför den tredje VM-deltävlingen ger sig colombianen på den äldre av de båda bröderna - den sexfaldige världsmästaren Michael Schumacher som vunnit VM de senaste fyra åren och årets två inledande tävlingar.

- Han har en fantastisk bil och enormt bra däck, det gör det enkelt för honom. Han är bra, men han är absolut inte den fantastiska hjälte som media gör honom till. Ferrari kan man inte slå, men Michael kan man besegra. Titta hur nära honom Rubens Barrichello är, säger Juan-Pablo Montoya till tidningen Die Welt.

"Vi kan överraska"

- Michael är inte alls så duktig tekniskt, Jag har ofta hört att Michael kopierar Rubens inställningar på bilen. Rubens gör ett betydligt bättre jobb än Michael.

Fjolårets VM-trea har tagit tolv poäng på de inledande båda loppen och är en poäng bakom Rubens Barrichello och åtta bakom ledande Michael Schumacher.

- Vi är inte så dåliga som vi framställs. Vi kan överraska redan i morgon, säger han.

- Om jag inte hade haft en bra kontakt med mina tekniker så hade jag till och med varit sämre än Ralf. Det är fakta, jag är en halv sekund snabbare än vad Ralf är och Michael är bara en tiondel snabbare än Rubens Barrichello, säger Montoya.

Juan-Pablo Montoya gör nu sitt fjärde år hos BMW-Williams, han har två tredjeplatser i VM som bäst och har gjort sig känd för sitt heta temperament. Han har uppmärksammats för sina bråk med Ralf Schumacher, för sin vackra hustru Connie och för hennes bråk med Ralfs fru Cora.

F1 för hårda killar

- Jag är livrädd för Ralfs hot, ha, ha. Jag älskar sådant, det gör oss båda laddade. Formel 1 är inget för mjuka killar, det handlar om att köra om bilar och när Ralf säger att han ska göra livet svårt för mig är det kul!

Till nästa säsong ska han köra för McLaren-Mercedes, ett beslut han han hoppas ska ge honom VM-titeln.

- Jag frågade mig själv om jag inte kunde nå det målet någon annanstans, säger han.

- Jag utgår i från att Connie accepterar mitt beslut. Vi bor kvar i Monaco och för henne är det ingen skillnad om hon dricker vin i Williams VIP-rum eller gör det i ett tält längre bort, hos McLaren.

Trots två besök i sanden visade Juan-Pablo Montoya under träningarna i går att han har kapacitet för att vara i toppen.

I morgon lär nästa attack mot Schumacher komma.

Både mot Ralf och mot Michael.

Anna Carlsson