Rickardsson bryter med engelsk klubb

"Orkar inte köra över hundra tävlingar"

SPORTBLADET

Tony Rickardsson bryter kontraktet med sin engelska speedwayklubb Poole Pirates.

- Jag var tvungen. Det är för att öka chansen att bli världsmästare och för att kunna umgås med min familj, säger han.

Foto: BILDBYRÅN
Richardsson startar jakten på sitt sjätte VM-guld den 1 maj.

Inför årets säsong i England ökade antalet lag i serien, med fler matcher som resultat. I februari när Rickardsson började skriva i sin tävlingskalender anade han att det skulle bli för mycket.

- Jag räknade ut att jag skulle vakna och somna i min egen säng hemma i Avesta fyra gånger fram till september, en ohållbar situation. Så jag talade tidigt med min promotor, säger Rickardsson.

- Jag kommer att köra tre, fyra tävlingar till för Poole. Jag har trivs bra i klubben och vi leder också ligan, så jag förstår om fansen kommer att bli besvikna. Men detta är ett beslut som jag måste ta. Jag hade helt enkelt inte orkat med att köra över 100 tävlingar. Nu kommer det kanske att bli mellan 70 och 80, förklarar han.

Rickardsson har tidigare poängterat att det är viktigt att köra mycket under säsongen för att hänga med i den yppersta världseliten. När han nu väljer att avstå England har han en plan för detta också.

- Möjligheterna att träna i Avesta är riktigt bra. Jag får möjligheten att vakna hemma och umgås med familjen. Sedan kan jag träna på gymmet och köra ett pass på cykeln efter lunch. Jag vill gärna behålla den fina form jag haft i början av säsongen och jag tror detta kommer att passa mig, säger han bestämt.

Förra säsongen missade Rickardsson flera tävlingar på grund av den hjärnskakning han ådrog sig under en tävling i Hagfors. Själv ser han den olyckan som ett bevis på för mycket tävlingar.

- Det var jag som gjorde ett misstag för att jag var tröttkörd. Sedan tog det också väldigt lång tid innan jag blev återställd efter hjärnskakningen och det berodde också på att jag inte var i bra fysisk form, säger han.

Årets GP-premiär sker på Stockholm Stadion den 1 maj och då inleds också Rickardssons jakt på att ta sitt sjätte VM-guld.

TT-Sportbladet