”Han betedde sig väldigt illa”

Trängdes av banan - då gick Montoya till attack mot Schumacher

1 av 2 | Foto: PRESSENS BILD
"SCHUMACHER KÖRDE OSPORTSLIGT" Colombianen Juan Pablo Montoya gick till hård attack mot Michael Schumacher. Han ansåg sig blivit trängd av banan av världsmästaren Schumacher. "Jag har inte gjort något fel", säger "Schumi".
SPORTBLADET

Michael Schumacher var först över mållinjen - tack vare att han trängde Juan-Pablo Montoya av banan.

Colombianen svarade med hätska gester och en verbal attack.

- Jag är enormt besviken på Schumacher. Han betedde sig väldigt illa.

Jenson Button var snabb i starten från sin pole-position, samtidigt som Michael Schumacher inledde sämre på Imolas GP. Bakom tysken attackerade Juan-Pablo Montoya och försökte sig på en omkörning, men den regerande världsmästaren tryckte honom av banan i Tonsa-kurvan och colombianen tappade humöret.

Michael Schumacher tog upp jakten på BAR:s Jenson Button och loppet avgjordes när BAR-föraren gick i depå.

"Perfekt resultat"

Den regerande världsmästaren kunde vänta ytterligare tre varv på sitt första depåstopp, då kunde han passera Jenson Button och sedan säkert köra hem sin fjärde seger för säsongen.

- Det var det perfekta resultatet, att få komma hem efter tre lopp och ge fansen vad de vill ha är fantastiskt, framförallt eftersom jag har utsetts till San Marinos ambassadör, säger Michael Schumacher i Ferraris nyhetsbrev.

Hans seger var överlägsen, han var nästan tio sekunder före Jenson Button och ytterligare elva före BMW-Williams Juan-Pablo Montoya - som efter loppet attackerade den sexfaldige världsmästaren.

Han anser att Schumacher kört osportsligt.

"Han tacklade mig"

- Jag försökte köra om honom, men han trängde ut mig på ett klassiskt sätt. Jag tvingades att gå tillbaka. Vid nästa försök gjorde han samma sak, sedan tacklade han mig av banan, säger Juan-Pablo Montoya till f1-total.

- Vi får se vad tävlingsledningen säger, men det var väldigt osportsligt.

Under det avslutande ärevarvet gjorde colombianen gester mot hjälmen för att visa hur illa han ansåg att tysken uppfört sig.

- Jag har inte gjort något fel, säger Michael Schumacher.

- Jag ville försvara min position och förväntade mig inte att han skulle komma upp bakom mig på det sättet. Jag visste att jag skulle vara snabbare när mina däck blev varma och ville inte tappa kontakten med Jenson. Helt klart var det ett avgörande ögonblick i loppet.

Inte heller tävlingsledningen ansåg att Michael Schumacher gjort något fel och incidenten kommer inte att undersökas närmare.

Istället väntar alla på nästa lopp.

I Barcelona den 9 maj.

Hete Montoya har varit i bråk med bröderna Schumacher tidigare

Anna Carlsson