Björn Wirdheim på blixtvisit i Sverige

”Kul att träffa gamla vänner”

SPORTBLADET

RING KNUTSTORP

Hemma på en blixtvisit i Sverige - och då passade Björn Wirdheim på att se sina gamla kompisar Richard Göransson och Robert Dahlgren vinna i STCC.

- Det var roligt att se att de kunde slå de gamla rutinerade förarna, säger Björn som ansvarade för målflaggan i det andra STCC-racet.

Foto: BILDBYRÅN
Björn Wirdheim skötte målflaggan på Ring Knutstorp.

I fredags genomförde Björn tester i Belgien för sitt Jaguarteam, i dag åker han till Barcelona för nya tester.

Men han hann alltså med en blixtvisit på Ring Knutstorp i går.

- Det är inte så ofta jag för chansen att se racing här hemma, ifjol var jag på Gelleråsen en gång men innan dess var det länge sedan. Men det är kul att träffa gamla vänner, många är kvar sedan jag körde här hemma 1996, 97, säger Björn Wirdheim.

1997 tävlade Wirdheim mot Göransson och Dahlgren i Formel Ford, ett mästerskap Wirdheim tog hem.

- Det är klart jag håller tummarna för båda två. Richard är en god vän och det var riktigt roligt att se hans körning i dag. För min egen del ser jag honom som storfavorit i mästerskapet i år, säger Wirdheim.

Han tror att såväl Göransson som Dahlgren kan ha en framtid utomlands.

- Se bara på Mattias Ekström, han är ett av toppnamnen i tyska DTM idag. Såväl Richard som Robert har chansen att få styrningar utomlands.

För egen del trivs Björn mycket bra med sin situation som testförare just nu.

- Jag får göra fler tester än vad jag hade förväntat mig från början att jag skulle få göra. Jag ser det här som ett läroår, sitsen är perfekt för mig just nu, tycker Björn Wirdheim.

Patrick Kipler ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM