Björn Wirdheim siktar på bra tid i Barcelonas GP

SPORTBLADET

KIEL

F1-cirkusen har flyttat till Barcelona.

Till en bana som passar Björn Wirdheim.

- Jag känner mig säker. Jag har gjort bra tidstester här för inte så länge sedan och då var jag väldigt nära Mike, säger han.

Foto: Getty
Björn Wirdheim.

För tre veckor sedan skiljde det bara sex tiondelar mellan Jaguars försteförare Mark Webber och den svenske testföraren.

- Jag hade andra motorinställningar och däck än vad han hade, och vi testade på olika dagar. Det regnade emellan och det är möjligt att Mark hade en sämre bana, men för mig var det ett riktigt bra test, säger Björn Wirdheim.

Testat nya bildelar

Inför söndagens GP-tävling i spanska Barcelona har Jaguar testat nya delar i Belgien. De kommer att fortsätta på samma sätt i Barcelona och förhoppningen är att Mike Webber eller Christian Klien ska ta en poängplats när loppet avgörs.

- Det blir tufft, alla teamen har bra information eftersom många testar här. Vi har haft lite otur när vi inte fått in Mike i mål tidigare under säsongen, men nu har vi gjort framsteg.

Vilken är din målsättning?

- Jag tänker tidsmässigt, det är jätteviktigt att jag är snabb. Det är svårt att sätta någon målsättning så, mycket bestäms av förutsättningarna. Men jag känner att jag närmar mig Mike. Han är bäst så jag tittar dit.

Känner även de av konkurrensen?

- Inte Mike, han är säker på sin plats och de är jag glad för. Det betyder att han hjälper mig. Christian däremot känner nog att jag finns där och den konkurrensen är bara bra. Så är den i alla team, så det är inget speciellt för oss.

På Imola senast lyckades Björn Wirdheim ta sig in på en 17 respektive 18 plats av de 25 förarna. I dag kan det bli bättre än så. Anna Carlsson