Doldis var snabbast på STCC-träningen

”Visst, alltid kul att vara snabbast, men det finns mer att ta av”

SPORTBLADET

Den 25-årige Robert Dahlgren var snabbast i STCC-träningen i Falkenberg.

I dag ska han chocka på nytt.

– Det finns mer att ta av, säger Dahlgren.

Foto: ARNE FORSELL
Robert Dahlgren, i mitten, körde ifrån både Janne "Flash" Nilsson och Richard Göransson, till vänster respektive höger på bilden.

Det ser ljust ut för Volvoteamet inför dagens STCC-tävling i Falkenberg. Robert Dahlgren svarade för det snabbaste varvtiden på gårdagens träning, men var ändå inte helt nöjd.

– Visst, alltid kul att vara snabbast, men det var ingen supertid så det finns mer att ta av, säger Dahlgren på sin hemsida.

22 hundradelar

En av Dahlgrens stora hot, fjolårsmästaren Fredrik Ekblom, hade den andra snabbaste tiden. Ekblom var bara bara 22 hundradelar efter Dahlgren. Trea blev Tommy Kristoffersson.

Den 43-årige veteranen Jan ”Flash” Nilsson körde med en bil som var inställd för dagens lopp och hade bland annat mer bensin i tanken. Något som speglade sig på slutresultatet, "Flash" blev bara femma.

– Bilen känns oerhört bra. Det blir inga kvaltider med de här inställningarna men det var heller inte syftet, säger ”Flash”.

Ledaren bara sjua

Stjärnskottet Richard Göransson, ledaren i totala mästerskapet, fick nöja sig med en sjundeplats. Göransson hade problem med bak-axeln som läckte olja.

Det är inte bara poängen man kör för på Falkenbergs Motorbana i dag – en hel del prestige står på spel. Ordkriget bland STCC-förarna inför tävlingen är i full gång.

– Det verkar som om Ekblom börjat gnälla redan inför den andra delomgången. Visst, han skällde och gnydde lite förra året också men inte så tidigt, säger "Flash".

Ekblom kontrar

Nilsson kallas även för ”kungen av Falkenberg”, tack vare sina framgångar på banan genom åren.

– Bullshit, han har ju kört STCC i 100 år, det är väl inte så konstigt om han har en lång rad segrar, kontrar Ekblom.

Emir Osmanbegovic